Νέα πυρά αντάλλαξαν σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών και η Νέα Δημοκρατία με φόντο τις διακοπές ρεύματος που προωθούνται σε χιλιάδες νοικοκυριά που δεν πλήρωσαν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Η νέα διαμάχη άρχισε με μία σκληρή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας κατά της πολιτικής που ακολουθείται από το υπουργείο Οικονομικών. 

«Την ώρα που -σε πολλές περιοχές της χώρας- επικρατεί πολικό ψύχος, οι συναρμόδιοι υπουργοί επιμένουν στην απόφασή τους να κόψουν το ρεύμα από χιλιάδες νοικοκυριά, που δεν μπορούν να πληρώσουν το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε:

«Αγνοούν ακόμη και την Ευρωπαϊκή Οδηγία που -όπως πρόσφατα επεσήμανε και ο αρμόδιος Επίτροπος- υποχρεώνει τα κράτη – μέλη να μην εξαρτούν το δικαίωμα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τις φορολογικές υποχρεώσεις και τους επιβάλλει να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές. Αγνοούν, προπάντων, τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά και, αντί να αναλάβουν πρωτοβουλίες διόρθωσης των αποφάσεών τους, αποδεικνύουν πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία».

Η απάντηση από την πλευρά του οικονομικού επιτελείου ήταν άμεση. «Αν ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε τον κόπο να διαβάζει τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης που στηρίζει το κόμμα του, αν τηρούσε στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας και αν είχε την πρόνοια, πριν εκδώσει ανακοινώσεις, να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του ρωτώντας τα αρμόδια υπουργεία, δεν θα έκανε τον κόπο να εκδώσει αυτήν την απολύτως αβάσιμη ανακοίνωση», τονίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.