Με δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου που ορίστηκαν για αύριο, Τρίτη, και μεθαύριο, Τετάρτη, το ΠΑΣΟΚ ενεργοποιεί τις διαδικασίες πολιτικού διαλόγου, μετά τη διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αντικείμενο της συνεδρίασης της Τρίτης θα είναι η απασχόληση και, στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη για τη συζήτηση του θέματος.

Το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, εκ νέου, την Τετάρτη (ο κ. Παπανδρέου στην προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου είχε μιλήσει για δύο τουλάχιστον συνεδριάσεις του την εβδομάδα) για να ασχοληθεί με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Στη δεύτερη αυτή συνεδρίαση αναμένεται να γίνει η επεξεργασία των προτάσεων που κατατέθηκαν από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου, σχετικά με τις διαδικασίες που θα αρχίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και ειδικότερα τη σύγκληση Προγραμματικής Συνδιάσκεψης, τη νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα κατατεθούν και οι υποψηφιότητες για την ηγεσία, τις εθνικές εκλογές και πως θα οδηγηθεί σε αυτές το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με ποια ηγεσία, ποιο πρόγραμμα, ποια ψηφοδέλτια, καθώς και τον προγραμματισμό του τακτικού Συνεδρίου μετά τις εθνικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ