Αποφασισμένος να μην κάνει εκπτώσεις στην πολιτική του και να παραμείνει σταθερός στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει απέναντι σε πολιτικές με αντικοινωνικό περιεχόμενο, θα μεταβεί σήμερα στη μία το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, ολοκληρώνοντας τον νέο κύκλο επαφών του Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του.
Αυτή τη φορά πάντως, όπως δείχνουν τα πράγματα, η πίεση που θα ασκηθεί στον κ. Σαμαρά να «βάλει νερό στο κρασί του» θα είναι πολλαπλάσια συγκριτικά με το παρελθόν καθώς, έχουν προηγηθεί οι συναντήσεις του κ. Παπαδήμου με τον Γ. Παπανδρέου και, κυρίως, με τον Γ. Καρατζαφέρη. Ο δεύτερος άλλωστε είναι εκείνος που, πιεζόμενος από τη δημοσκοπική συρρίκνωση που εμφανίζει το κόμμα του, επιμένει με τη σειρά του σε ανασύνθεση της κυβέρνηση με ευρύτερη συμμετοχή της ΝΔ και μετακίνηση του χρόνου των εκλογών στις καλένδες.

Από την Συγγρού τηρείται μετριοπαθής στάση αναφορικά με το τι θα πράξει τελικά ο κ. Σαμαράς, αναμένοντας να προηγηθεί πλήρης ενημέρωση από τον κ. Παπαδήμο σχετικά με τις εξελίξεις σε μία σειρά εκκρεμών θεμάτων, όπως το PSI, η δανειακή σύμβαση, οι θέσεις των τριών εταίρων της Τρόικας αλλά και οι απαιτήσεις που εγείρουν στο κατώφλι της ολοκλήρωσης του δεύτερου Μνημονίου. Υπό το πρίσμα αυτό, τα πάντα παραμένουν ανοιχτά.

Σε κάθε περίπτωση, όπως από την πρώτη στιγμή είχε γράψει το Newpost.gr, ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να αρνηθεί τη συμμετοχή του σε σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπαδήμο τηρώντας όμως αρνητική στάση στο ενδεχόμενο να ζητηθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια. «Ό,τι υπήρχε να συμφωνηθεί» λέει πρωτοκλασάτο στέλεχος της Συγγρού «έχει ήδη συμφωνηθεί στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτά δεν αλλάζουν». 


Πάνος Ρασσιάς