Η είδηση δεν έχει φύλο και αυτό το γνωρίζουν καλά οι σιδηρές κυρίες των δελτίων της ελληνικής τηλεόρασης που κρατούν επάξια τα σκήπτρα της ενημέρωσης αλλά και της γοητείας. Φορώντας κομψά ταγέρ και το πιο ζεστό χαμόγελό τους μας ενημερώνουν για τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό όσο και διεθνές επίπεδο και επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι «μια γυναίκα όλα τα μπορεί».    Πρώτη και καλύτερη η Όλγα Τρέμη. Το όνομά της θεωρείται συνώνυμο της ουσιαστικής ενημέρωσης και η πολύχρονη παρουσία της στα δελτία ειδήσεων αποτελεί πλέον μία λατρεμένη μας συνήθεια. Τερματίζει συνεχώς πρώτη στα νούμερα τηλεθέασης και είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο «γερά» χαρτιά του Mega. Πλήρως ενημερωμένη, με πυγμή και κοφτερή ματιά συνομιλεί καθημερινά με πολιτικούς αρχηγούς και σημαίνoντα πρόσωπα τα οποία μάλιστα δεν διστάζει να «κολλήσει» στον τοίχο προς χάριν μίας βαθύτερης ενημέρωσης, την οποία φυσικά υπηρετεί άψογα.   

Απέναντί της η Μαρία Χούκλη, η οποία έφερε νέα ήθη στα δελτία ειδήσεων με τη διεισδυτική της ματιά και την αντικειμενικότητα που τη διακρίνει. Διατηρώντας ένας εξίσου σοβαρό προφίλ με την προαναφερθείσσα, καλησπερίζει καθημερινά τους τηλεθεατές αλλά και προσκεκλημμένους της στο κεντρικό δελτίο του ANT1, ενώ δεν κρύβει την άκρατη ευαισθησία της σε κοινωνικά θέματα. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα η AGB στέκεται ιδιαίτερα γενναιόδωρη μαζί της και της χαρίζει διψήφια ποσοστά τηλεθέασης.  

Τα δελτία ειδήσεων αποδεικνύονται μία καθαρά γυναικεία υπόθεση και αυτό οι ιθύνοντες των καναλιών το γνωρίζουν καλά. Γι αυτό εξάλλου τοποθετούν σε τέτοιες καίριες θέσεις γοητευτικές και δυναμικές παρουσιάστριες με prestige, ευφράδεια λόγου αλλά και άριστη γνώση των πολιτικοοικονομικών θεμάτων.  

Για τους παραπάνω λόγους αποφάσισαν στο κανάλι του Αμαρουσίου να προσθέσουν στο δυναμικό τους εκτός από τη Μαρία Χούκλη ακόμη μία μικρή «γκουρού» της ενημέρωσης. Ο λόγος για τη Ρίτσα Μπιζόγλη που από τα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων που παρουσίαζε στην κρατική τηλεόραση, μεταπήδησε στο μεσημεριανό δελτίο του ANT1, στο οποίο ομολογουμένως σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Τι και αν κάποτε όλοι σιγοψιθύριζαν ότι μία κοπέλα με το όνομα «Ρίτσα» δε μπορεί να κάνει καριέρα στην τηλεόραση. Εκείνη συνεχίζει να τους διαψεύδει με την επιβλητική παρουσία της στα δελτία ειδήσεων, σε μία θέση που πριν δύο δεκαετίες θεωρούνταν καθαρά ανδροκρατούμενη.  

Ένα παλαιό ρητό έλεγε πως οι άνδρες δημιουργούν νόμους, οι γυναίκες ήθη. Η καλύτερη απάντηση σε αυτό το γνωμικό έρχεται από τα πιο όμορφα μάτια της ελληνικής τηλεόρασης, που καταφέρνουν εδώ και χρόνια να αιχμαλωτίζουν τους τηλεθεατές. Ο λόγος για την σπουδαία κυρία της ενημέρωσης Έλλη Στάη που φλερτάρει καθημερινά με την αποκλειστικότητα της είδησης, έχοντας ανατρέψει τους παλαιούς τηλεοπτικούς νόμους και φέρνοντας νέα ήθη στον καλά «στυλιζαρισμένο» χώρο των δελτίων ειδήσεων.     

Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι καταξιωμένοι άνδρες παρουσιαστές που νιώθουν τις καρέκλες τους να τρίζουν μπροστά στις δυναμικές ankor women, που έχουν κατακτήσει τις τηλεοπτικές μας οθόνες. Έχουν συνειδητοποιήσει πλέον ότι η μάχη στα δελτία ειδήσεων είναι θέμα... φύλου.  

Μία ενδεικτική περίπτωση πετυχημένης ankor woman θεωρείται και η θεσσαλονικιά Σία ΚοσιώνηΟ χρόνος απέδειξε πως είναι γεννημένη για τα μεγάλα και τα δύσκολα ενώ σε σύντομο διάστημα απέκτησε το δικό της φανατικό κοινό. Η όμορφη δημοσιογράφος ανανέωσε το συμβόλαιό της με τον σταθμό του Παλαιού Φαλήρου για ακόμη 2 χρόνια, κλείνοντας πονηρά το μάτι σε όσους κατά καιρούς προσπάθησαν να «ροκανίσουν» 
την καρέκλα της. Το δελτίο της πάει πολύ και έχει μάθει να το υπηρετεί παραδεγματικά.  

Στον στίβο της ενημέρωσης τρέχουν και δύο ακόμη λαμπερές παρουσίες, που έχουν αφήσει τη δική τους σφραγίδα στα δελτία ειδήσεων. Η Λίζα Δουκακάρου από το βραδυνό δελτίο ειδήσεων του Mεγάλου Καναλιού και η Εύη Φραγκάκη από το μεσημεριανό δελτίο του ANT1, κάνουν νούμερα που ζηλεύουν και οι πιο σημαντικοί έλληνες ankormen.


Για το τέλος αφήσαμε τις κυρίες του καναλιού της Κάτω Κηφισιάς που με επιδέξιο τρόπο και μαεστρία παρουσιάζουν ανάλαφρες ειδήσεις από τον κόσμο της showbiz και όχι μόνο. Χριστίνα Λαμπίρη και Ελεονώρα Μελέτη αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο πως μια γυναίκα μπορεί να υπηρετήσει όλα τα πόστα και είδη ενημέρωσης με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός πως η σέξι παρουσία τους στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η ανατρεπική ματιά τους στα γεγονότα αλλά και η αντικειμενικότητα με τις οποίες παρουσιάζουν τις ειδήσεις, τις έχουν αναγάγει στη λίστα με τις αγαπημένες του τηλεοπτικού κοινού και έχουν φέρει στο κανάλι τα ποθητά νούμερα.  

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για μεταγγραφές, τηλεοπτικές μετακινήσεις από δελτίο σε... δελτίο αλλά και αποχωρήσεις.

Ότι και αν συμβαίνει, πρόκειται φυσικά για μία υπόθεση... γυναικεία! Εξάλλου αυτόν τον καιρό κυριαρχούν οι «άσχημες» ειδήσεις που ομορφαίνουν εκφωνούμενες από τις γοητευτικές κυρίες της ενημέρωσης.


Φανή Πλατσατούρα