Την ανάγκη επίτευξης σημαντικής προόδου στις συζητήσεις με τους ιδιώτες επενδυτές για την ανταλλαγή ελληνικού χρέους (PSI) μέχρι τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.
«Να σας πω την αλήθεια μέχρι αύριο το μεσημέρι πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί πάρα πολλά πράγματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στο PSI για το οποίο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα έχει σήμερα νέες συζητήσεις με τον εκπρόσωπο των ιδιωτών πιστωτών Τσαρλς Νταλλάρα.

Κάλεσε μάλιστα όποιους έχουν αντιρρήσεις με τα προωθούμενα από την κυβέρνηση να μιλήσουν τώρα γιατί όπως είπε «η διαπραγμάτευση γίνεται στο όνομα της χώρας και όλων των πολιτικών δυνάμεων» ενώ σημείωσε με νόημα ότι όποιος επαναλαμβάνει το επιχείρημα ότι η διαπραγμάτευση γίνεται τώρα από την κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά τις εκλογές θα αρχίσει μια επαναδιαπραγμάτευση, «δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, την εθνική και οικονομική και δεν είναι ακριβής σε αυτό που λεει».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι μέχρι τη Δευτέρα, που θα προσέλθει στο Eurogroup, θα πρέπει να έχουν επισημοποιηθεί πολλά. 

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε επίσης νέες κρισιμότερες διατάξεις χαρακτηρίζοντας «πρόβα» τη συζήτηση και τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται εντός της ημέρας και περιλαμβάνει σωρεία διαφορετικών διατάξεων. 

«Τώρα πρέπει να πάρουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις και το πολυνομοσχέδιο είναι πρόβα για πολύ κρισιμότερες διατάξεις που θα έρθουν τις επόμενες μέρες» είπε, και σημείωσε ότι «δεν μετράει ο κομματικός ή προσωπικός ανταγωνισμός αλλά ότι μπορούμε να συσπειρωθούμε». 

Ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζοντας σε δραματικούς τόνους την κρισιμότητα των στιγμών, παρακάλεσε μάλιστα - δεν κάλεσε απλώς- τους βουλευτές όλων των κομμάτων «στο όνομα της πατρίδας να σηκώσουμε μαζί με σοβαρότητα και συναίνεση και με ορισμένες σιωπές να σηκώσουμε αυτό το βάρος και να καταλήξουμε και να ανακοινώσουμε στους έλληνες ότι κλείσαμε αυτόν τον κύκλο και η χώρα αποκτά τη βεβαιότητα και την ασφάλεια, «ειλικρινά σας παρακαλώ να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος την φορτισμένη ομιλία του.


Πηγή: Ναυτεμπορική- Reuters - Σκαι 

Σχετικό Θέμα: 

Το PSI φέρνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών- Με μηνύσεις απειλούν τα hedge funds την Ελλάδα

TAGS