Σενάρια παντός τύπου τροφοδοτεί η περιορισμένη πληροφόρηση αναφορικά με τη συνάντηση Παπαδήμου- Σαμαρά, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, η συνάντηση εξελίχθηκε σε καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να ενημερώνει τον πρόεδρο της ΝΔ σχετικά με την πορεία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων και, συναφώς, της δανειακής σύμβασης.
Ο κ. Σαμαράς φέρεται να έχει απαντήσει καταφατικά στην έκκληση στήριξης που έχει απευθύνει ο κ. Παπαδήμος προς τα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνησή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΝΔ πιθανώς στηρίξει αποφάσεις του κ. Παπαδήμου οι οποίες τίθενται (;) από την πλευρά της τρόικας ως προϋπόθεση για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον στρέφεται στην αποψινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα προηγηθεί της συνάντησης του κ. Παπαδήμου με τον επικεφαλής των τραπεζών κ. Νταλλάρα. Καθώς φαίνεται, στη σύσκεψη θα προσδιοριστεί το καθαρό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει από τούδε και εφ’ εξής η κυβέρνηση Παπαδήμου ενώ, δεν αποκλείεται να υπάρξει και σαφές χρονοδιάγραμμα προσφυγής στην κάλπη.

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε σχεδόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Παπαδήμου- Σαμαρά άνοιξε η φημολογία περί δήλωσης του πρωθυπουργού, ο οποίος θα επιχειρήσει να περιγράψει με αδρές γραμμές την εξέλιξη των στόχων της κυβέρνησής του, προσδιορίζοντας επί της ουσίας και το χρόνο των εκλογών. 

Aυτή τη ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του κ. Σαμαρά με στενούς του συνεργάτες- πιθανότατα στα γραφεία της ΝΔ στην Μουρούζη- ώστε να καθοριστεί η γραμμή που θα ακολουθήσει ο πρόεδρος της ΝΔ κατά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.


Πάνος Ρασσιάς