Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, την απογευματινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, στη διάρκεια ομιλίας του στη Ναυτιλιακή Λέσχη ΠειραιάΤα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Δεν με φοβίζει η κρίση αλλά η ακρισία κάποιον- δεν μπορούσε να συνεννοηθούμε στα αυτονόητα δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ενώ αναφερόμενος στην εξέλιξη του PSI τόνισε ότι βρίσκεται σε κομβικό σημείο και ότι υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα. 

Σήμερα ο κόσμος δεν κυβερνάται από τους πολιτικούς αλλά από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, πρόσθεσε.

Ο κ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και για μια κυβέρνηση εθνική και όχι κομματική. Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν πολύ αργότερα και τις χαρακτήρισε περιττή πολυτέλεια εν μέσω της κρίσης. 

Δεν είναι δυνατόν αρχές Μαρτίου να πάμε στην κάλπη και στην προεκλογική εκστρατεία και την προηγούμενη μέρα να έχουμε ψηφίσει το μνημόνιο το οποίο αλλάζει τη ζωή όλων των Ελλήνων, δήλωσε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επέμεινε για άλλη μία φορά στην ανάγκη της επανασύστασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της επανασύνδεσής του με το Λιμενικό και υπογράμμισε ότι αυτά που θα σώσουν την Ελλάδα είναι η ναυτιλία και ο τουρισμός.

Τέλος είπε ότι η πρόταση η δική του προς τον κ. Παπαδήμο είναι ότι πρέπει να γίνει ένα δεύτερο υπουργείο εκτός από το Oικονομικών που να μαζεύει λεφτά και αυτό θα πρέπει να είναι το λεγόμενο αδήλων πόρων που θα συμπεριλαμβάνει τη ναυτιλία, τον τουρισμό και την ομογένεια. 

Αυτό που προέχει είναι η σωτηρία τη πατρίδας τόνισε και είπε ότι κόμμα του είναι αποφασισμένο να σπάσει αυγά.
TAGS