«Η χώρα θα πάει στη διαπραγμάτευση με ενιαία θέση όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγώνΜιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι υπήρξε σύμπτωση απόψεων, αλλά πρόσθεσε ότι θα ξαναγίνουν διαβουλεύσεις, είτε τηλεφωνικώς είτε με κατ' ιδίαν συναντήσεις τού πρωθυπουργού με τους αρχηγούς, αν και διευκρίνησε ότι «δεν είναι στο τραπέζι νέα κοινή σύσκεψη».

Υπογράμμισε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα των μισθών του ιδιωτικού τομέα, είπε ότι το μείζον ζήτημα είναι η ανταγωνιστικότητα. Σε ορισμένους κλάδους μπορεί η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας να περνά και μέσα από μειώσεις μισθών και σε άλλους όχι. «Σε άλλες περιπτώσεις η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μπορεί να συνδέεται με την εργασιακή ειρήνη», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνοντας ότι το όλο θέμα είναι ζήτημα των κοινωνικών εταίρων. 

«Αν δεν λυθεί το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας θα αυξηθεί η ανεργία και πάλι θα συζητάμε για μείωση μισθών στο δημόσιο για να πληρωθούν επιδόματα ανεργίας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καψής. Κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να μην γενικεύουν το θέμα και είπε ότι «πρέπει επιτέλους να λέμε την αλήθεια και κάποια στιγμή να ξεφουσκώσουν οι φούσκες που δημιουργήθηκαν, όπως στον τομέα των μέσων». 

Έφερε ως παραδείγματα μειώσεις μισθών που έγιναν σε μέσα ενημέρωσης για να μην γίνουν απολύσεις, αλλά και τα ναυπηγεία στη Σύρο, επικαλούμενος την αγωνία που του μετέφερε ο μητροπολίτης Σύρου σε συνάντηση που είχαν πρόσφατα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ