Του ΙΚ Πρετεντέρη
δΕν ξΕρΩ πόσο σοβαρή δικαστικά υπόθεση είναι η ιστορία με την ΕΛΣΤΑΤ. Σίγουρα όμως περιγράφει μια χορταστική συνωμοσία.

ΚΑΙ βΟλΙΚή – τουλάχιστον για όσους συμπαθείς συμπολί- τες μας εμφορούνται από την ισχυρή πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν έχει κρίση, απλώς έγινε στόχος ξένων σκοτεινών κύκλων που θέλουν να καθυποτάξουν τον υπερήφανο ελληνικό λαό...

δΕν γνΩρΙζΩ τη δικογραφία. Μου λένε όμως ότι μεταξύ των μαρτύρων συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί γραφικοί θαμώνες τηλεοπτικών πρωινάδικων, από εκείνους που οργισμένοι απο- δεικνύουν ότι η Ελλάδα έπεσε θύμα των σιωνιστών, της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ – αν όχι και των Ελοχίμ...

ΥΠΟθΕΤΩ, ασφαλώς, ότι η διερεύνηση της υπόθεσης θα συνε- χιστεί. Και έτσι θα πληροφορηθούμε κάποια στιγμή για ποιον λόγο ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου πίεζαν φορτικά την ΕΛΣΤΑΤ τον Νοέμβριο του 2010 να αυξήσει το έλλειμμα του 2009 προκειμένου να οδηγήσουν την Ελλάδα στο ΔΝΤ – όπου είχαν ήδη προσφύγει από τον Απρίλιο του 2010, επτά μήνες νωρίτερα!

Αν ή ΠΕρΑΙΤΕρΩ διερεύνηση επιβεβαιώσει τις υποψίες τους, τότε οι οικονομικοί εισαγγελείς θα έχουν εξιχνιάσει ίσως τη με- γαλύτερη παγκόσμια συνωμοσία – έπειτα από εκείνη που επέ- τρεψε στον Χίτλερ να διαφύγει από το φλεγόμενο Βερολίνο στην Αργεντινή για να αναλάβει προπονητής της Μπόκα Τζούνιορς.

θΑ ΕχΟΥν, δηλαδή, αποδείξει ότι η EUROSTAT, η Ευρωπαϊ- κή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ και άλ- λοι ανθελληνικοί κύκλοι έβαλαν τον έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό του να πιέσουν την ΕΛΣΤΑΤ να φουσκώσει το έλ- λειμμα του 2009 ώστε να επιβάλουν «σκληρά μέτρα» στην υπο- τελή Ελλάδα.

ΑνΤΙλΑμβΑνΟμΑΙ το κίνητρο. Ας πούμε ότι ήθελαν να ανε- βάσουν τον πήχη – αν και, όταν το έλλειμμα «φούσκωσε», το Μνημόνιο με τα μέτρα είχε ήδη υπογραφεί...

ΑλλΑ δΥςΚΟλΕΥΟμΑΙ να δω το αποδεικτικό υλικό. Πώς τέτοια παγκόσμια συνωμοσία πέρασε απαρατήρητη από όλους και την αντελήφθη μόνο η κυρία Γεωργαντά που την είπε στον εισαγγελέα Πεπόνη;

ΑΚΟμή ΠΕρΙςςΟΤΕρΟ δυσκολεύομαι να αντιληφθώ τη σκο- πιμότητα της φασαρίας.

δΙΟΤΙ δΕν ΥΠΑρχΕΙ καμία αμφιβολία ότι, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά και υπεύθυνα πώς οδηγήθηκε η χώρα στο Μνημόνιο και να αποδοθούν ευθύνες για την καταστροφή. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτό.

ΑλλΑ, ΕΠΙΤρΕψΤΕ μΟΥ να πω, πρόκειται για μια αυστηρά πο- λιτική διαδικασία η οποία δεν αφορά κανέναν δικαστή, κανέναν εισαγγελέα και καμία στατιστική υπηρεσία.

γΙΑ ΠΟλλΟΥς λΟγΟΥς, αλλά για έναν ιδιαιτέρως ισχυρό: είμαι βέβαιος ότι η ανεπάρκεια, η ασχετοσύνη, η αστοχία ή η απλή ανικανότητα στην πολιτική μπορούν να προκαλέσουν τεράστια ζημιά. Αλλά, εξ όσων γνωρίζω, δεν συνιστούν ποινικά αδικήματα.

Πηγή: Τα Νέα