Του ΙΚ Πρετεντέρη

οτι Η αθΗνα κάηκε, αυτό είναι γεγονός. Ποιος την έκαψε, το συζητάμε.

Η Μια θεωρια είναι αυτή του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι (για πολλοστή φορά) υποστηρίζουν ότι την Αθήνα έκαψαν διάφοροι «παρακρατικοί» και «προβοκάτορες».

Μασ λενε, δηλαδή, ότι υπάρχουν κάποιοι ύποπτοι μηχανισμοί οι οποίοι εξαφανίζονται μεταξύ δυο πυρκαγιών αλλά εμφανίζονται την κατάλληλη στιγμή για να κάψουν την Αθήνα ή να πυρπολήσουν τον Βόλο ή να σπάσουν γραφεία βουλευτών στην Κέρκυρα και το Αγρίνιο.

και τούσ οποιούσ δεν έχουμε καταφέρει να εντοπίσουμε ποτέ – παρ’ όλο που είναι μάλλον πολυάριθμοι για να δρουν ταυτοχρόνως σε τόσα σημεία της Αθήνας και της Ελλάδας…

Η αλλΗ θεωρια λέει ότι την Αθήνα έκαψαν οργανωμένοι εξτρεμιστές που πήραν στα σοβαρά τον Λαφαζάνη ή τον Μαυρίκο και πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός καταστρέφει τη χώρα.

οι εΜπρΗστεσ αυτοί δεν είναι απαραιτήτως μέλη του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί ίσως και να σιχαίνονται το ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκουν, όμως, στο «οικογενειακό άλμπουμ της Αριστεράς» – για να δανειστώ την υπέροχη έκφραση της Ροσάνα Ροσάντα για τις Ερυθρές Ταξιαρχίες.

ειναι οι ιΔιοι που σπάνε γραφεία βουλευτών, που βρίζουν στις παρελάσεις, που δηλώνουν «αγανακτισμένοι» ή «εξεγερμένοι», που τραμπουκίζουν στα πανεπιστήμια ή στις συνοικίες.

ειναι οι ιΔιοι που προωθούν έναν εμφύλιο χαμηλής (προς το παρόν) έντασης, τον κίνδυνο του οποίου το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν αντιλαμβάνονται είτε υποτιμούν.

Διοτι οποιοσ θεωρεί ότι τέτοιου τύπου εκδηλώσεις και τέτοιου μεγέθους καταστροφές εμπίπτουν στο εύλογο δικαίωμα της διαμαρτυρίας, ακόμη και της αγανάκτησης, τότε μάλλον θα πρέπει να κοιταχτεί σε κανένα γιατρό.

πολύ φοβούΜαι ότι έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο και επικίνδυνο σημείο. Κι ότι πάνω από το κεφάλι όλων μας (και του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ) κρέμεται ένα δραματικό ερώτημα. Δεν ειναι το εύρω, ούτε το Μνημόνιο, ούτε ο καπιταλισμός. Είναι αν θα αφήσουμε τη χώρα να βυθιστεί σε έναν άτυπο εμφύλιο. Σε μια ανεξέλεγκτη αναμέτρηση με απρόβλεπτες και ανυπολόγιστες συνέπειες.

ειΜαι βεβαιοσ για την απάντηση που θα έδινε η παλαιά ηγεσία της Αριστεράς, αυτή που γνώρισε και πλήρωσε τον άλλον εμφύλιο. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος για την απάντηση που δίνουν οι επίγονοί της – κυρίως όταν ακούω διάφορες ανοησίες για «νέα Βάρκιζα»…

οχι επειΔΗ επιδιώκουν να καταφύγουμε στα κουμπούρια – ειλικρινά δεν το πιστεύω… Αλλά επειδή δυσκολεύονται να διακρίνουν τα όρια ανάμεσα στην αμφισβήτηση και την αναμέτρηση.

κι επειΔΗ αρνούνται να κατανοήσουν πως αν θέλουμε να μην καίγεται η Αθήνα, πρέπει να την προστατεύουμε όλοι μαζί.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ