Ο Καραμανλής είναι απλός βουλευτής. Φοράει τζιν και πουκάμισο καρώ, κάνει πλάκα με τα φιλαράκια του, φοράει ρολογάκι τρουμπιγιόν, πίνει καφέ με τους κολλητούς του, με λίγα λόγια πιο απλός δεν γίνεται . Παλαιότερα ήταν ένας απλός Πρωθυπουργός και επίσης ένας απλός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι απλά την κράτησε ενωμένη και την έκανε Κυβέρνηση δυο φορές. Απλά πράγματα δηλαδή... πράγματα που μπορεί να μοντάρει ο κάθε ένας απλός Έλληνας βουλευτής!

Η σιωπή του "πρώην", σήμερα, θυμίζει παράνομο κομουνιστικό ασύρματο και αυτό φαίνεται τον κάνει πιο ευάλωτο στην κριτική. Γιατί σου λέει ο άλλος: Θα του τα "χώσω" άνετα αφού δεν υπάρχει περίπτωση να βγει να απαντήσει. Και να βάλει τον Αντώναρο να το κάνει του ρίχνουμε ένα "δεν έχουν αξία τα όσα λέει ο Ευάγγελος" και πάπαλα, καθαρίσαμε.

Είναι βέβαιο οτι ο καλλιτέχνης όταν αποφάσισε να τα ρίξει στον "πρώην απλό Πρωθυπουργό", γνώριζε καλά οτι ο Καραμανλής δεν επρόκειτο να του απαντήσει. Και φυσικά αυτό το ήξερε καλά αφού ήταν τακτικός θαμώνας στο γραφείο της Παναγή Κυριακού, δίπλα ακριβώς απο το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη.

Το είχαν κεράσει, μάλιστα, και τυρόπιτα απο του "ΜΙΚΕ". Και εδώ είναι η αχαριστία. Ρε συ, σε βάζω στο γραφείο μου, σ' αφήνω να μιλάς στους δικούς μου, κάνεις την δουλειά σου, σε τρατάρω εσπρέσο και πτι-φουρ και συ με δίνεις στεγνά.

Αλλά έτσι είναι αυτές οι δουλειές. Άλλους η ζωή τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει στα τάρταρα. Όμως όλα είναι κύκλος- κλεμμένο κάπου το έχω διαβάσει- και γυρίζουν, πολλές φορές μάλιστα ανάποδα και τότε είναι που δεν ξέρεις απο σου 'ρχεται. Από πού να φυλαχτείς.

Με όλα αυτά θυμήθηκα μια ιστορία. Οι Γερμανοί πολιορκούσαν το Στάλινγκραντ και ξαφνικά αποφάσισαν να αποσύρουν μια μεραρχία με σκοπό να προχωρήσουν στο εσωτερικό της χώρας με πορεία προς την Μόσχα. Στο μεταξύ οι Σοβιετικοί είχαν φροντίσει να κάψουν τα στάρια και να μην αφήσουν ψυχή ζώσα στην διαδρομή προς την πρωτεύουσα. Πήγαν λοιπόν οι επιτελείς στον Στάλιν και του τα πρόλαβαν. Σύντροφε πρόεδρε το και το. Τους κοίταξε ο Ιωσήφ, τούρλωσε τα χείλη με την τεράστια μουστάκα και τους είπε με νόημα: "Αφήστε τους νεκρούς να προχωρούν".

Καλημέρα σας.