Σαν σήμερα πέθανε ο Γέρος του Μοριά. Κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις. Λες και το ήξερε ο έρμος. Λες δηλαδή και κάποιοι συνωμότησαν για να του την στήσουν την ημέρα που κλείνει 167 χρόνια πεθαμένος.

Η συζήτηση εάν είχε γκόμενο ή όχι ο Κολοκοτρώνης που έχει ανοίξει τις μέρες αυτές μου την έχει στην κυριολεξία καρφώσει. Όχι γιατί έχω κάτι με τους γκέι ο καθένας διαθέτει το σώμα του όπου και όπως θέλει. Αλλά λέω οτι ο συγκεκριμένος ο “Γέρος” δεν ήταν γκέϊ γιατί απλά δεν μπορεί να ήταν. Αυτός ήταν κλέφτης, καπετάνιος, πολιτικός, στρατηγός , ήρωας. Δεν γινόταν δηλαδή. Για φαντάσου τον Θόδωρο να φοράει τα βράδια τις γόβες της Μπουμπουλίνας και τα βραχιόλια της Τζαβέλαινας και να βγαίνει για ψωνιστήρι στις Σπέτσες (τότε δεν ήταν στα πάνω της η Μύκονος). Ε, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Δηλαδή είναι να τρελαίνεσαι με τούτη την ανόητη φάρσα. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι τελικά εμπνεύστηκαν την ιστορία και ποιοι τελικά την διακινούν. Φυσικά κάποιοι -και δικαίως ενδεχομένως- να έχουν προηγούμενα με το ΣΚΑΪ και τον Αλαφούζο. Αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο το ντοκιμαντέρ για το 1821. Δεν είναι δυνατόν να βρίσκει ο καθένας την ευκαιρία, γιατί ενδεχομένως να ανακαλύπτει κάποια ιστορικά κενά στα παρουσιαζόμενα ιστορικά στοιχεία, και να προβοκάρει την ίδια την ιστορία για να χτυπήσει τον ιδιοκτήτη του σταθμού που παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ. Ας λύσει τις διαφορές του με άλλους τρόπους. Και τρόποι υπάρχουν πολλοί.

Φυσικά την γκάφα απο την οποία ξεκίνησε ο θόρυβος την έκανε ο Τατσόπουλος, ο παρουσιαστής της σειράς, που την είδε δημοκράτης και χιουμορίστας στο face book. Τι κάθεσαι και απαντάς ρε μεγάλε; Τι είδους κουβέντα ανοίγεις με τον καθένα λες και είναι κολλητός σου, λες και τον ήξερες και απο χθες. Κάνε την πάπια και κοίτα να κάνεις την δουλειά σου όπως άλλωστε την κάνεις μέχρι τώρα με αξιοπρέπεια. Και σε τελευταία ανάλυση αν δεν ήξερες δεν ρώταγες να μάθεις τι συμβαίνει στο διαδίκτυο;

Καλησπέρα σας