Του il Postino

Minima memorabilia από την Κυριακή των εκλογών: Ο κ. Παπανδρέου διείδε καθαρή νίκη και καθαρή στήριξη της πλειονότητας, εκεί που δεν ξεπερνά το 20% των ψηφοφόρων το ποσοστό όσων τον στήριξαν.

Όλοι οι συμμετέχοντες έβγαιναν και έλεγαν πως πήγαν πολύ καλύτερα από ότι περίμεναν. Χάλια πήγαν σε σχέση με αυτό που περίμεναν και ας μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Εξαιρείται το ΚΚΕ. Κάποιοι δημοσιογράφοι –ο θεός να τους κάνει δημοσιογράφους αφού συμπεριφέρονται ως τα απόλυτα φερέφωνα- ξέχασαν τι έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες, όπως για παράδειγμα ότι ο Παπανδρέου δεν μπλοφάρει κι αν χάσει θα πάει σε εθνικές. Τέλος πάντων αυτά τα είδατε όλοι.

Επιτρέψτε μου να επισημάνω κάτι που επίσης είδατε όλοι αλλά δεν γνωρίζω αν το επισημάνατε ως πρωτιά. Βγήκε ένας κύριος από την εταιρεία Singular Logic και αποφάσισε να κάνει προγνωστικά και αυτός, όπως κάνουν οι δημοσκόποι σε όλα τα κανάλια. Η διαφορά είναι πως η εταιρεία αυτή, έχει κατ’ αποκλειστικότητα την καταγραφή των επίσημων αποτελεσμάτων των εκλογών και μέχρι τώρα  η μόνη της δουλειά ήταν να μεταδίδει τα αποτελέσματα των εκλογών χωρίς σχολιασμό. Κατόπιν μιας μεγαλοφυούς ιδέας του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, η ανεξάρτητη και αντικειμενική εταιρεία αποφάσισε να κάνει τον τηλεσχολιαστή.

Επί τριάντα χρόνια ο Ανδρέας Δρυμιώτης που κατείχε αυτή τη θέση στην εταιρεία ουδέποτε δέχθηκε να παίξει το παιχνίδι του ενός η του άλλου κόμματος. Και έπραττε σοφά.

Ο νύν διευθύνων σύμβουλος, με εμπειρία μάνατζερ σε κάποια μακαρονοποιία όπως πληροφορούμαι, ευχαρίστως απεδέχθη να παίξει πολιτικό παιχνιδάκι. Βγήκε να πει ότι κερδίζει το ΠΑΣΟΚ, για να στρώσει το χαλί στον κ. Παπανδρέου, ώστε να κάνει τις δηλώσεις που ήθελε. Στη συνέχεια ο μάνατζερ βγήκε να διορθώσει αρχικές λάθος προβλέψεις, αλλά το ρόλο του τον είχε ήδη επιτελέσει. Πως λέει το ανέκδοτο; Α ναι: «εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν κομματικοποιούμε το κράτος…»

Singular logic ή μήπως Singular paralogic?