Παρακολούθησα προχθές το βράδυ με θρησκευτική ευλάβεια την εκπομπή “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” με τον Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA. Η δημοσκόπηση που παρουσίασε-και αυτό ήταν το ενδιαφέρον- περιελάμβανε πολλά και σημαντικά ευρήματα.

Στάθηκα σε κάνα δυο από αυτά για να σας πω την αλήθεια. Κατ΄ αρχάς η κοινωνία εμφανίζεται να είναι πάρα πολύ τσαντισμένη. Αυτό που κατάλαβα είναι οτι αν πιάσεις άνθρωπο από την μύτη σκάει. Οι κάτοικοι της χώρας δεν θέλουν να δουν πολιτικό, ούτε να αντικρίσουν δημοσιογράφο. Θα μου πεις έχουν δίκιο; Ειλικρινά δεν ξέρω την απάντηση. Οι πολίτες πάντως δεν γουστάρουν, βαρέθηκαν πλέον να παίζουν τις πιτσικουλιές!

Αλλά αυτά είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Εκείνο που μου έκανε όμως μεγάλη εντύπωση είναι οι αντιδράσεις που προκάλεσε η έρευνα στους καλεσμένους της εκπομπής.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κύριος Μιχάλης ενώ έβλεπε ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει τα αυγά και τα καλάθια χώθηκε πίσω από την κουρτίνα και μας έπαιζε κουκλοθέατρο. Χρησιμοποίησε για μια ακόμα φορά την κλασική φρασεολογία του τύπου “στην δημοκρατία τα ζητήματα εξετάζονται μέσα από το πρίσμα των νόμιμων διαδικασιών και δίνουν απαντήσεις οι οποίες...” να σου πως εγώ ρε συ τι σου κάνουν οι...οποίες; Έχεις καταλάβει ότι ο λαός άρχισε να βιώνει την ταπείνωση και την εξαθλίωση και συ μας λες άλαλα μπάλαλα; Ο “δελφίνος” της τιποτολογίας.

Αμ ο “κόκκινος” Πάνος; Αυτός εκείνο που κατάλαβε, μάλλον δεν κατάλαβε, είναι ποιος ήταν αυτός που εισηγήθηκε στον Καραμανλή να κάνει εκλογές. Τώρα πλάκα μας κάνεις; Πάνο μου είσαι ο μοναδικός Έλληνας που δεν κατάλαβε ότι τις πρόκες στο (πολιτικό) φέρετρο του Καραμανλή κάρφωσαν οι Σιούφας και Σουφλιάς.

Αλλά την πλέον προκλητική στάση κράτησε-δυστυχώς- ο διακεκριμένος και έγκριτος δημοσιογράφος Μανώλης Καψής. Την ώρα δηλαδή που στην οθόνη βλέπαμε το εύρημα ότι ο κόσμος σε ποσοστό 39% (μεγαλύτερο από όλες τις κατηγορίες) έχει θυμό με τους δημοσιογράφους αυτός ειρωνευόταν την Νέα Δημοκρατία, τον Σαμαρά, τον Καραμανλή χαμογελώντας κάνοντας άθλιο χιούμορ. Μπορεί να καταλαβαίνω την πολιτική του επιλογή. Όλοι έχουμε από μία. Αλλά γιατί τόσο εμμονή; Και σε τελευταία ανάλυση δεν είναι εκεί για να ακούσουμε την γνώμη του. Τι μας νοιάζει άλλωστε; Δεν είναι αρθρογράφος στο “ΒΗΜΑ”, τη “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, είναι σχολιαστής. Και ανάμεσα στα δυο είδη υπάρχει τεράστια διαφορά. Ούτε αιρετός είναι, ούτε πολύ περισσότερο θεσμικός παράγοντας. Ένας εξ οικογενειακής παραδόσεως δημοσιογράφος είναι που παίρνει κάθε μήνα τον μισθό του. Και καλά κάνει, αλλά δεν μπορείς αγαπητέ μου να μας τα πρήζεις.

Και φυσικά όσοι έβλεπαν την εκπομπή είμαι βέβαιος ότι αν μπορούσαν θα τους πλάκωναν με τις πατσαβούρες...

Καλημέρα σας