Η ιστορία με τα golden boys είναι μια πολύ παλιά αμερικάνικη ιστορία. Στην Ελλάδα ποτέ δεν είχαμε τέτοιους μισθούς-παρόμοιους με αυτούς των Αμερικάνων- αλλά και ποτέ δεν είχαμε και τέτοια bonus. Αρχικά η υπόθεση με τα ελληνικά golden boys αφορούσε τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των κρατικών Οργανισμών.

Στην συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς αλλά κυρίως στους δημοσιογράφους και εργαζόμενους της ΕΡΤ και καμιά φορά και και σε κάποιους άλλους οργανισμούς. Κάποια γνωστά συνδικαλιστικά στελέχη που έχουν την φωλιά τους χεσμένη μοίρασαν DVD με την μισθοδοσία της κρατικής τηλεόρασης. Αλλά κανένας δικαστής η εισαγγελέας δεν ενδιαφέρθηκε για το αδίκημα της υπεξαίρεσης....

Φυσικά κάποια από τα ποσά ήταν μεγάλα και σε εξαιρετικές περιπτώσεις υπερβολικά. Το περίεργο όμως είναι οτι οι κουτοπόνηροι είχαν φροντίσει να εξαιρέσουν από την λίστα τους δικούς τους. Και δεν λέω απαραίτητα τους ομοϊδεάτες τους. Αλλά τους κολλητούς τους, τα φιλαράκια τους. Είδαμε λοιπόν συγκεκριμένα ονόματα να φιγουράρουν στις εφημερίδες μόνο και μόνο γιατί κάποιοι σαλτιμπάγκοι ήθελα να πάρουν εκδίκηση.

Τα ονόματα που έκρυψαν είναι πολλά και γνωστά. Και είναι κρίμα να πέφτουν σε αυτή την παγίδα μεγάλες σε κυκλοφορία εφημερίδες.

Αλλά η υπόθεση αυτή θα μας απασχολήσει λίαν συντόμως φέρνοντας στην δημοσιότητα κάποια στιγμή ολόκληρη την λίστα!!! Και όχι μόνο με τα ποσά αλλά και με σχετική ανάλυση για το τι ακριβώς έκανε ο καθένας από αυτούς.

Αλλά σήμερα το θέμα είναι τα golden boys των ιδιωτικών ΜΜΕ που παίρνουν εκατομμύρια και μας πουλάνε σοσιαλιστική και συμπόνια στην χειμαζόμενη εργατική τάξη. Αλήθεια πως θα μπορούσε να αισθάνεται κάποιος ο οποίος κάθε τέλος του μηνός πηγαίνει στο ταμείο του μέσου που εργάζεται και εισπράττει δέκα, είκοσι, τριάντα και βάλε χιλιάδες ευρώ και αμέσως μετά μπροστά στην κάμερα υπερασπίζεται τον φουκαρά συνταξιούχο;

Θα μου πείτε ότι αυτοί τα παίρνουν από ιδιωτικά ΜΜΕ. Μπα; Λάθος μέγα! Αυτά τα μέσα λοιπόν που ανήκουν σε επιχειρηματίες από που έχουν έσοδα; Μήπως οι επιχειρηματίες στους οποίους ανήκουν κάνουν και άλλες κρατικές δουλειές και τα μέσα αυτά είναι μοχλός πιέσεις για να παίρνουν έργα; Δεν ξέρω, απλά έχω χρόνια αυτή την απορία. Αλλά και ορισμένες εφημερίδες που διαλαλούσαν για τα golden boys δεν είναι αυτές που έπαιρναν και παίρνουν διαφημίσεις από τον ΟΠΑΠ, την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τα Υπουργεία; Δεν είναι άραγε αλήθεια ότι χρόνια τώρα συντηρούνται απο την κρατική διαφήμιση και τις κάθε λογής κυβερνητικές εξυπηρετήσεις; Αυτό δεν είναι κρατικό χρήμα; Τα λεφτά των κρατικών διαφημίσεων δεν άραγε λεφτά του Ελληνικού λαού;

Ας αφήσουν λοιπόν την υποκρισία και το παραμύθι τους. Δεν είναι κανένας πλέον πρόθυμος να τους πιστέψει και φυσικά δεν γίνεται λόγος για να τους εμπιστευτεί. Αλλά έφτασε η ώρα και οι συνάδελφοι που με ελαφρά την καρδιά συκοφαντούν και βρίζουν υποδυόμενοι τους κριτικούς να σταματήσουν να βγάζουν τα μάτια των συναδέλφων τους γιατί η ζωή είπαμε κάνει κύκλους και δεν θα αργήσει και η δική τους ώρα.

Καλημέρα σας...