Δεν ξέρω ειλικρινά  τι με έπιασε και την Παρασκευή το βράδυ αποφάσισα να παρακολουθήσω τις βραδινές ειδήσεις της ΝΕΤ.
Είχα ακούσει φυσικά τα περί επιστροφής των ειδήσεων στην ΕΡΤ αλλά αυτό που είδα ήταν μάλλον η επιστροφή της… ΥΕΝΕΔ και μάλιστα στην χειρότερη εκδοχή της. 

Δεν θέλω να υπαινιχθώ κάτι  για την βετεράνο παρουσιάστρια κυρία Στάη, ούτε φυσικά θα ήθελα να της ασκήσω κριτική σεβόμενος την πολύχρονη πορεία της στον χώρο. Αλλά δεν το κάνω και για ένα ακόμα λόγο. Γιατί, πιστέψτε με, δεν έχει καμία απολύτως σημασία ποιος λέει τις ειδήσεις στην ΕΡΤ. Σημασία είχε το concept. Και αυτό που είδα ήταν απογοητευτικό. Το λέω γιατί πρόσωπα όπως ο Βασίλης Μπίτσης, ο Θόδωρος Μιχόπουλος αλλά ακόμα και ο Γιώργος Κογιάννης είναι γνώστες των «μυστικών συνταγών» στις ειδήσεις της κρατικής τηλεόρασης. Θα τολμούσα μάλιστα να πω ότι ούτε οι ίδιοι θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα.

Δεν γνωρίζω φυσικά εάν είχαν διατυπώσει τις αντιρρήσεις τους με την πρόταση για αυτό που βλέπουμε. Αλλά είναι βέβαιο ότι όχι δεν γύρισαν οι ειδήσεις στην ΕΡΤ αλλά δεν υπάρχουν ειδήσεις πλέον στο κεντρικό δελτίο. Αυτό που είδα ήταν  ένα πολύ κακό αντίγραφο των ιδιωτικών καναλιών .

Ελπίζω ότι μπορεί να είναι μια δοκιμαστική περίοδος και να αλλάξουν τα πράγματα. Γιατί θεωρώ ότι οι άνθρωποι του δελτίου δεν είναι δυνατόν να είναι ευχαριστημένοι με αυτό που βλέπουν. Γιατί άλλο να παίζεις κάθε βράδυ 17-18 θέματα, με όλους τους συντάκτες και τους ανταποκριτές σε πλήρη παράταξη  και άλλο αυτό που βλέπουμε τώρα. Έτσι δεν είναι Βασίλη Μπίτση;

Γιατί στη ΝΕΤ έβλεπες ειδήσεις είτε ήταν το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, είτε η Νέα Δημοκρατία. Οι άνθρωποι εκεί γνωρίζουν καλά τις ισορροπίες και πότε πρέπει να γυρίσουν τον… διακόπτη και το κάνουν με απόλυτη διάκριση. Θα έλεγα μάλιστα ότι αυτή η πρακτική είναι βιωματική γι΄αυτούς και ότι ουδείς άλλος θα μπορούσε να τα καταφέρει.

Δεν γνωρίζω  εάν η κ. Στάη έχει καταλάβει τι ακριβώς θέλει να κάνει, γιατί μου λένε ότι αυτή έχει σχεδιάσει και σκηνοθετήσει  τη οπερέτα που και γω όπως και άλλοι παρακολουθήσαμε την Παρασκευή το βράδυ.  Δεν θα ήθελα να το πιστέψω…

Σημασία έχει να γίνουν γρήγορες κινήσεις και να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε γρήγορα να διορθωθούν τα πράγματα από εκείνους που χρόνια τώρα κρατάνε τις τύχες της κρατικής τηλεόρασης στα χέρια τους. Τα δικά της παιδιά!!!

Kαλημέρα σας...