Μπορεί ο καθένας να διαφωνεί με την πολιτική στάση και πολύ περισσότερο με τον ιδεολογικό προσανατολισμό του κ. Καρατζαφέρη, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε οτι ο άνθρωπος είναι μάστορας. Με λίγα λόγια κράτησε μια σταθερή στάση σε δυο- τρία βασικά ζητήματα που “καίνε” τους πολίτες”- με κορυφαίο το μεταναστευτικό- και πήρε τελικά ένα πολύ σπουδαίο ποσοστό στην πρόσφατη δημοσκόπηση της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ”.

Δεν ξέρω αν τελικά τα καταφέρει τόσο καλά και στις εκλογές, αλλά σίγουρα κέρδισε πόντους και εντυπώσεις. Φυσικά ο κ. Καρατζαφέρης μπορεί και διατυπώνει με μαεστρία τις απόψεις του-οι οποίες φυσικά κινούνται κατά κύριο λόγο στα όρια του λαϊκισμού και πολλές περιπτώσεις τον υπερβαίνουν- χωρίς αυτό ωστόσο να του κοστίζει πολιτικά τώρα η στο μέλλον. Γιατί δεν υπάρχουν πιθανότητες( με τα σημερινά δεδομένα) να κληθεί απο την θέση του Πρωθυπουργού να εφαρμόσει τις όποιες εξαγγελίες του.

Συνεπώς, και εδώ είναι η μαστοριά του, μεταξύ κάποιων σταθερών πολιτικών απόψεων οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή διατυπώνει και προτάσεις οι οποίες μπορεί να αρέσουν στον λαό δεν μπορούν όμως να βρουν εφαρμογή για πολλούς και ποικίλους λόγους.

Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου να είναι κάποιος λαϊκιστής, αλλά είναι βέβαιο οτι τέτοιες ιδέες και πολιτικές πρακτικές δεν έχουν τύχη. Και αυτό ο κ. Καρατζαφέρης είναι βέβαιο οτι το γνωρίζει καλά.

Αυτό όμως που ενδεχομένως να έχει μεγάλη σημασία είναι οτι το ΛΑΟΣ κατάφερε να θεωρείται σήμερα ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι είναι δυνατόν να υπερκεράσει την Νέα Δημοκρατία η οποία είναι απολύτως βέβαιο οτι λίαν συντόμως θα ξαναβρεί τους ρυθμούς της. Γιατί ως κόμμα εξουσίας δεν έχει άλλες επιλογές απο το να επαναδιατυπώσει τις προτάσεις της και να ξαναβρεθεί σε τροχιά εξουσίας με ή χωρίς τον Καρατζαφέρη.

Καλησπέρα σας...

Τάκης Χατζής