Σε μια ατυχή δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής όταν ήταν στην αντιπολίτευση μίλησε για 250.000 συμβασιούχους.

Ως πρωθυπουργός έφερε νόμο (του Προκόπη Παυλόπουλου) για την λύση της εκκρεμότητας των συμβασιούχων, όπως ζητούσε χρόνια πριν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επί Ν.Δ μονιμοποιήθηκαν 35.000 συμβασιούχοι, προηγούμενων ετών και το ΠΑΣΟΚ τότε, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί, λέγοντας ότι η Ν.Δ υπερέβαλλε στην κριτική της ως αντιπολίτευση. Τώρα βλέπουμε να συμβαίνει ακριβώς το αντίστροφο. Επί Ν. Δ το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για 500.000 νέους συμβασιούχους. «Φτιάξατε έναν νέο δημόσιο τομέα. Διπλασιάσατε τους υπαλλήλους με συμβασιούχους» ήταν η μόνιμη επωδός των στελεχών του, τότε. Μόλις πριν από λίγες ημέρες σε ερώτηση δημοσιογράφου του MEGA, κυβερνητικό στέλεχος μίλησε για μάξιμουμ 60.000 συμβασιούχους. Παραδέχθηκε δηλαδή ότι οι καταγγελίες που έκαναν όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Από το ηλεκτρονικό «έντυπο» που έπρεπε να συμπληρώσει ο κάθε δημόσιος υπάλληλος, απουσίαζε το πιο σημαντικό στοιχείο. Η ημερομηνία πρόσληψής του στο Δημόσιο. Το έκανε επίτηδες το ΠΑΣΟΚ γιατί θα αποκαλυπτόταν το προφανές. Ότι ο δημόσιος τομέας από τη δεκαετία του -80 ως σήμερα φορτώθηκε κατά 80% με επιπλέον κόσμο, όταν το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε.

Γιατί όλα αυτά τώρα; Διότι άρχισε ήδη η συζήτηση για απολύσεις στο Δημόσιο, επιπλέον των συμβασιούχων που έχει διακοπεί η σύμβασή τους από τους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει όσα έκανε επι χρόνια. Αναγκάζεται λόγω τρόικας να στραφεί εναντίον αυτών που αποτελούν τη βάση και την ισχύ του κόμματος. Η ζωή εκδικείται… Το κακό είναι ότι θα την πληρώσουν κι εκείνοι τους οποίους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος κατηγόρησε ως συνδαιτυμόνες…