Το ζήτημα της εκπροσώπησης του κ. Καραμανλή έχει μάλλον γίνει ανέκδοτο. Γιατί ο ο πρώην Πρωθυπουργός δεν φαίνεται να επιθυμεί την όποια διαμεσολάβηση νυν και πρώην συνεργατών του για να στείλει τα μηνύματα του. Αρκεί ο Βαγγέλης Αντώναρος προκειμένου να κάνει κάποιες διαρροές ώστε να “ακούγεται” όταν θεωρείται αναγκαίο η άποψη του κ. Καραμανλή. Προσφάτως όμως τα πράγματα μπερδεύτηκαν πολύ.

Διαβάζω στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” και στην στήλη την οποία υπογράφει ο “Φανούριος” το παρασκήνιο των διαψεύσεων σχετικά με την περιβόητη  απογραφή αλλά και λεπτομέρειες απο την συνάντηση Καραμανλή-Σαμαρά στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Γράφει λοιπόν ο “Φανούριος” στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” :

“Ένας πολύ στενός φίλος και συνεργάτης του Πέτρου Μολυβιάτη μου εξήγησε οτι η συνάντηση Καραμανλή-Σαμαρά στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή(ενός εκ των ελαχίστων ανθρώπων που προτίμησε να ταφεί μόνος του μακρυά απο τους άλλους ανθρώπους) είχε συντονιστεί απο τον βετεράνο πρέσβη.
Ο κ. Μολυβιάτης, λοιπόν, είχε επικοινωνήσει και συνεννοηθεί με τον κ. Σαμαρά να γίνει η συνάντηση και είχαν μάλιστα συμφωνήσει τι θα λεχθεί και απο τις δύο πλευρές. Στην συνέχεια ενημέρωσε και τον Κώστα Καραμανλή ο ποίος έμεινε σύμφωνος με το πλαίσιο. Και πράγματι η συνάντηση έγινε και όπως φάνηκε πήγε καλά.
Την επομένη, όμως, έρχεται η δήλωση Μιχελάκη για την απογραφή και πέφτει πανικός. Ο κ. Μολυβιάτης ενημέρωσε αμέσως τον Καραμανλή για τις εξελίξεις αλλά παρά το γεγονός οτι του ζητήθηκε επιμόνως δεν μπορούσε να εξηγήσει το γιατί. Στην συνέχεια επιχείρησε να διερευνήσει τις προθέσεις του κ. Σαμαρά και εξ όσων μπόρεσε να καταλάβει απο τις επαφές τις οποίες είχε, η πρωτοβουλία δεν αφορούσε τον Καραμανλή και ζήτησε να γίνει διορθωτική κίνηση.
Η ίδια πηγή μου λέει οτι η κίνηση αυτή της Νέας Δημοκρατίας δια του εκπροσώπου της είχε σα στόχο να απεμπλακεί εντελώς η νέα ηγεσία απο τις επιλογές του Οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης Καραμανλή γιατί κάτι τέτοιο είναι προφανές οτι θα εξυπηρετούσε πολιτικά τον κ. Σαμαρά εν όψη του “Ζαππείου2”.
Στην όλη υπόθεση φαίνεται να αναμείχθηκε και ο αντιπρόεδρος Αβραμόπουλος ο οποίος δεν επικροτούσε την πρωτοβουλία “αδειάσματος” της Κυβέρνησης Καραμανλή και ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να κλείσει το θέμα.
Ενδιαφέρον πάντως εκτός των άλλων παρουσιάζει και ο τρόπος που έγιναν οι διαρροές εκ μέρους του κ. Καραμανλή. Ο κ. Παυλόπουλος αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου του πρώην Πρωθυπουργού και διαμηνύει οτι “όλα είναι ΟΚ, ο πρόεδρος δεν θύμωσε ούτε ενοχλήθηκε  και πρέπει το θέμα να σταματήσει εδώ!”
Είναι έτσι όμως τα πράγματα; Μόλις οι στενοί συνεργάτες του κ. Καραμανλή άκουσαν τις διαρροές Παυλόπουλου απόρησαν για την κίνηση αυτή του πρώην Υπουργού και αμέσως κινητοποιήθηκε  ο Ευάγγελος Αντώναρος. Τηλεφωνεί σε δημοσιογράφους και τους εξηγεί οτι ο κ. Παυλόπουλος δεν είναι αυτός που εκπροσωπεί τον κ. Καραμανλή και οτι “ο πρώην Πρωθυπουργός είναι έξαλλος με τις δηλώσει περί απογραφής”.
Ακολουθεί σειρά τηλεφωνημάτων ανάμεσα σε Παυλόπουλο- Αντώναρο και Σιούφα προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

Ο Καραμανλής είχε μιλήσει με τον κ. Παυλόπουλο, μου είπε καθημερινός συνομιλητής του κ. Καραμανλή, αλλά δεν τον εξουσιοδότησε να κάνει την παραμικρή διαρροή. Ο κ. Παυλόπουλος όμως μιλώντας σε φίλο του δημοσιογράφο του είπε οτι “η επικοινωνία  με τον Καραμανλή εκείνη την ημέρα έγινε και μάλιστα τελευταία φορά είχε μιλήσει μαζί του στις 11 το βράδυ”. Αλλά και αυτό αμφισβητείται απο την Παναγή Κυριακού. Η σφοδρή  σύγκρουση Παυλόπουλου- Αντώναρου πάντως εξακολουθεί όπως άλλωστε είχαμε αποκαλύψει προ μηνός.

Ο ίδιος ο Καραμανλής, πάντως, διαμήνυσε  και στους δύο πρώην συνεργάτες του οτι δεν έχει ανάγκη να τον εκπροσωπεί κάποιος, δεν θέλει με λίγα λόγια να κάνει την όποια δημόσια παρέμβαση αυτή την ώρα αφού κάτι τέτοιο δεν εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του.
Γιατί αυτό που έχει στο μυαλό του ο Καραμανλής είναι να μείνει εντελώς αμέτοχος σε αυτή την φάση στηρίζοντας τον κ. Σαμαρά, γιατί απλούστατα δεν επιθυμεί να χρεωθεί το όποιο μερίδιο ευθύνης απέναντι στο ενδεχόμενο αποτυχίας του νέου προέδρου.

Αλλά ο σχεδιασμός του φαίνεται να έχει και δεύτερο μέρος. Σε περίπτωση συρρίκνωσης του κόμματος είναι στις προθέσεις του να παρέμβει  ασκώντας την όποια πολιτική γοητεία και ισχύ του έχει απομένει. Εν πολλοίς ο κ. Καραμανλής μπορεί να παραμένει σε αυτή την φάση παρατηρητής αλλά είναι βέβαιο οτι αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί σε περίπτωση εκλογικής αποτυχίας της Νέας Δημοκρατίας.”

Για την αντιγραφή Τ.Χ