“Τι ακριβώς εννοεί ο κ. Μεϊμαράκης; Υπάρχει κάτι επίμεμπτο που τον αφορά και πιστεύει ότι ξέρω και φοβάται ότι θα το έδινα προς τα έξω;” Χωρίς να είμαι φίλη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θεωρώ ότι η προαναφερόμενη αποστροφή του πρώην αρχηγού των πρακτόρων Γιάννη Κοραντή (ΝΕΤ fm) είναι το λιγότερο απαράδεκτη. Ταυτοχρόνως ενισχύει την άποψη όσων πιστεύουν πως οι αρχηγοί της ΕΥΠ δεν μπορεί στη συνέχεια να πολιτεύονται, αλλά οφείλουν να ιδιωτεύουν κρατώντας το στόμα τους κλειστό. Και ο λόγος είναι απλός.
Λόγω της θέσης που κατείχαν, οτιδήποτε και αν πούνε στο μέλλον, εύκολα μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν είναι εικοτολογία, αλλά προέρχεται από γνώση των πραγμάτων.
Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρώ την σημερινή αποστροφή του Γιάννη Κοραντή ανήθικη. Όταν ο πρώην αρχιπράκτορας αναρωτιέται αν υπάρχει κάτι επίμεμπτο για τον οποιονδήποτε, συγκεκριμένα για τον Β. Μεϊμαράκη, πολλοί θα σκεφτούν δικαίως ότι δεν ρωτάει, αλλά ξέρει και το λέει με ένα πλάγιο τρόπο.
Μα αυτός είναι και ο λόγος που το έκανε ο Κοραντής. Για να υπάρξουν πολλοί που θα πιστέψουν ακριβώς αυτό που άκομψα υπονοεί.
Ξεχνάει φυσικά (ο Κοραντής) ότι στην Ελλάδα, οι μυστικές υπηρεσίες φημίζονται περισσότερο για αυτά που κατασκεύασαν και λιγότερο για τα όσα γνώριζαν. Βρίθει η ιστορία μας χαλκευμένων στοιχείων από μια ΕΥΠ διαβρωμένη (από ξένες υπηρεσίες) και ανήθικη.
Γι αυτό λοιπόν, ο Κοραντής, ένα έχει να κάνει. Αν γνωρίζει κάτι που δεν το έμαθε ως αρχηγός της ΕΥΠ, να το πει δημοσίως. Άλλως, να σιωπήσει. Αν θέλει να περισώσει ότι απέμεινε από την όποια χαμένη του τιμή.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, αν και από θέση αρχής διαφωνώ με προκαλεί να πιστέψω ότι... τα θέλει τα “γαλλικά” του.Χριστίνα Αναστασίου