Είναι πασίδηλο οτι ο κ. Παπανδρέου και η Κυβέρνηση του δεν διαθέτουν σχέδιο για την ουσιαστική έξοδο απο την κρίση. Περισσότερο απο ένα χρόνο περιμένει τις αποφάσεις της τρόικας. Γιατί αν ο κ. Παπανδρέου απο τις αρχές του 2010 είχε παρουσιάσει συγκροτημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο θα ήταν ικανό να αντιμετωπίσει την δημοσιονομική κρίση -όπως έλεγε τουλάχιστον προεκλογικά- λογικά θα είχε καταφέρει να πείσει τις αγορές.

Η αδυναμία του να χειριστεί το πρόβλημα αλλά και τα αλλεπάλληλα λάθη του κ. Υπουργού των Οικονομικών μας οδήγησαν στην έξωθεν κηδεμονία.

Είναι προφανές συνεπώς οτι ο κ. Παπακωνσταντίνου αρκείται στην νομοθέτηση μέτρων και καθόλου δεν ασχολείται με την ουσιαστική διακυβέρνηση. Εν πολλοίς αποφεύγει να λάβει πολιτικές αποφάσεις και περιορίζεται στις γνωστές γραφειοκρατικού τύπου συνταγές σαν ένας καλός “χαρτογιακάς” του υπό διάλυση πολιτικού συστήματος.

Η Κυβέρνηση το τελευταίο 18μηνο είναι γεγονός οτι κινήθηκε με απελπιστικά αργούς ρυθμούς εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στο επικοινωνιακό κομμάτι και λιγότερο στην ουσία. Γιατί η 5η δόση όπως γράψαμε εδώ και 15 ημέρες έχει αποφασιστεί σε πολιτικό επίπεδο απο τους δανειστές μας.

Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν έγιναν, τα κλειστά επαγγέλματα δεν άνοιξαν, τα εργασιακά υπονομεύθηκαν, οι μεταρρυθμίσεις παντός είδους στην δημόσια διοίκηση δεν έγιναν ούτε αυτές και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός τελεί υπό διάλυση.

Για όλα αυτά αλλά και πολλά ακόμα φτάσαμε στα έσχατα σημεία και ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί ως τελευταία του ελπίδα να βρει τους φταίχτες. Δεν υπάρχουν άλλοι αίτιοι. Ο ίδιος έχει την ευθύνη της θανατηφόρου κυβερνητικής αδράνειας!

Τάκης Χατζής