«Θα ήθελα πολύ με απόλυτο σεβασμό να μιλήσω με τους “Αγανακτισμένους”  και τους καλώ να έρθουν να μιλήσουμε σοβαρά στο υπ. Οικονομικών» έγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Twitter,
Ώσπου να έρθουμε όμως Μπένι μου, μπορούμε- και πάλι να μιλάμε σοβαρά, αντί να λέμε [email protected]@κίες για να περνά η ώρα. Πάρε λοιπόν το ipad και σημείωνε- αν έχεις την ευγενή καλοσύνη: Ένας φίλος μου, εργαζόταν και αμειβόταν καλά- την π.Γ (προ Γιώργου) εποχή. Τσίμπησε με την απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης να μειώσει τους δασμούς και πήρε ένα jeep- τώρα χτυπάει το κεφάλι του.
Με διαβεβαιώνει Μπένι μου ότι το κόστος χρήσης και συντήρησης δεν υπερβαίνει τα 8.000 ευρώ το χρόνο.
Πήρα στυλό και χαρτί (για μένα το ipad στοιχίζει ένα μηνιάτικο) και διαπίστωσαν ότι έχει δίκαιο: 15.000 χλμ το χρόνο, με 20 λίτρα τα 100 χλμ, 5.100 ευρώ, γιατί η δική σου (με την έννοια του ΠΑΣΟΚ) Κυβέρνηση αύξησε τους δασμούς της βενζίνης. Άλλα 1.020 τέλη κυκλοφορίας γιατί η δική σου Κυβέρνηση τα αύξησε. Και 1.100 ασφάλεια και 500 σέρβις. Θέλεις να προσθέσω και τα 750 ευρώ που θα του αρπάξεις από την τσέπη σαν έκτακτη εισφορά; Τα προσθέτω.
Άντε λοιπόν να πω large 10.000 Μπένι μου. Που τα 23.000 τεκμήριο που ζητάς εσύ φέτος... Και μην πεις να το πουλήσει, του το είπα εγώ, αλλά κανείς δεν το αγοράζει πλέον.
Στο καπάκι Μπένι μου, τώρα είναι άνεργος! Τα δύο τελευταία χρόνια, έκλεισαν δύο εταιρείες στις οποίες εργαζόταν και πλέον υποαπασχολείται με μισθό Βούλγαρου μετανάστη.
Κι εσύ Μπένι μου, θα του βάλεις και κεφαλικό φόρο για τα περυσινά του εισοδήματα, γιατί... τόσα σου λείπουν. Ή για να μην σε αδικήσω- δεν θα το ήθελα, γιατί ο προηγούμενος τα έχει κάνει μαντάρα- συ είπας.
Διέκρινα μια ευγένεια και μια σοβαρότητα σε σένα Μπένι μου, εδώ και χρόνια.
Μην το αλλάζεις το τροπάριο και μην τον προκαλείς τον χριστιανό. Τα νεύρα του έχουν γίνει κρόσια.  Έχει ήδη σηκωθεί από τον καναπέ και ψάχνει βιβλία για τον Τσε και τον Μάο...

Χριστίνα Αναστασίου