Και τώρα χρειάζεται ψυχραιμία


Δεν ξέρουμε τι ακριβώς ήθελε να πει ο κ. Βενιζέλος ή αν τελικά κάναμε λάθος στην μετάφραση στα περί “επιλεκτικής χρεοκοπίας”.
Οι πολίτες- και είναι απολύτως φυσικό- φοβούνται πάντα περισσότερο αυτό που δεν γνωρίζουν. Προφανώς η Κυβέρνηση επιχείρησε με κάποιο τρόπο να επικοινωνήσει στην κοινή γνώμη τις εξελίξεις που είναι φανερό οτι έρχονται στην οικονομία. Δεν είναι κατ΄ ανάγκη κακό αυτό αλλά ίσως έγινε λίγο βιαστικά και άγαρμπα. Ενδεχομένως να φταίει και η ρητορική του κ. Βενιζέλου. Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα αυτό που προέχει είναι να επιδείξουμε ψυχραιμία και σύνεση στις εξελίξεις.

Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να παραλείψουμε οτι η Ελλάδα για περισσότερα απο 30 χρόνια κυβερνάται απο κράτιστες. Αρχικά με την -αστικής ιδεολογικής αντίληψης -Νέα Δημοκρατία επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και αργότερα με το αστικό- σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Συνεπώς εάν σήμερα κινδυνεύουμε με κάθε μορφής επιπτώσεις- ουδείς μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τι τελικά θα συμβεί- οφείλεται εν πολλοίς στην επιλογή και εφαρμογή μιας πολιτικής η οποία έχει άξονα το κράτος και περιστρέφεται περί αυτού. Εάν αυτή η πολιτική επιλογή δεν διαφοροποιηθεί άμεσα είναι μαθηματικά βέβαιο οτι δεν έχουμε καμία απολύτως τύχη. Με λίγα λόγια ο κ. Βενιζέλος και συνολικά η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να επανεξετάσει την φορολογική της πολιτική ώστε να δοθούν βαθιές ανάσες στον ιδιωτικό τομέα. Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει επιδείξει την ανάλογη σπουδή ο κ. Υπουργός των Οικονομικών. Και αυτό είναι το δυσάρεστο. Γιατί απλούστατα καταδεικνύει την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού. Αλλά έφτασε η ώρα να ξεφύγει η Κυβέρνηση απο τον σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο και να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Τ.Χ 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο