Αυτά που κάνουμε αλλά και αυτά που λέμε πάντα μας ακολουθούν. Χαρακτηριστική περίπτωση τα όσα έλεγε ο κ. Παπανδρέου στην Βουλή των Ελλήνων στην συζήτηση για την οικονομία απευθυνόμενος στον τότε Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Αλλά τα πράγματα άλλαξαν και ο κ. Παπανδρέου έγινε Πρωθυπουργός. Είναι λοιπόν καλό κατά την γνώμη μας να του θυμίσουμε τα όσα έλεγε τα οποία εν πολλοίς καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποία αντιμετώπιζε τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Είναι η η περίοδος που δεν επιτρέπει στην Κυβέρνηση να λάβει κανένα απολύτως μέτρο. Δεν επιτρέπει καμία πρωτοβουλία εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας διαλαλώντας οτι λεφτά υπάρχουν. Ας θυμηθούμε λοιπόν...Όλα τα αποσπάσματα είναι από ομιλία του Γ.Παπανδρέου στην Βουλή για την οικονομία (12/2/2009)

Για τις πρόωρες εκλογές
Δεν έχει κόστος η χώρα από τις εκλογές. Μόνον εσείς έχετε κόστος, της απώλειας της κυβερνητικής εξουσίας.

Για την συναίνεση
Και τώρα, στα δύσκολά σας, μας ζητάτε να ακολουθήσουμε τυφλά την κυβέρνησή σας. Να γίνουμε συνένοχοι σε μια πολιτική, που καταστρέφει το παρόν και το μέλλον της χώρας. Ξέρω ότι ζητάτε συναινέσεις. Πρώτα από όλα, μάλλον, ζητάτε συναίνεση από τους ίδιους τους βουλευτές σας. Αλλά τελικά, συναινέσεις διαμορφώνονται στον ίδιο τον Ελληνικό λαό.

Για τα spreads
Και τώρα; Τώρα, αναγκαζόμαστε να δανειζόμαστε, πληρώνοντας ως και 300 μονάδες βάσης πάνω από το 10ετές γερμανικό ομόλογο.

Για την πώληση δημόσια περιουσίας
Πόση δημόσια περιουσία θα ξεπουλήσετε ακόμα; Τίνος είναι η σειρά, της ΔΕΗ, του Ταμιευτηρίου;

Για την παρέκκλιση του προϋπολογισμού
Και φτάσατε, αυτός ο προϋπολογισμός, για τον οποίο κάνατε εκλογές, να ξεφύγει κατά 4 δις ευρώ. Αυτή είναι η υπευθυνότητα της κυβέρνησής σας, κ. Καραμανλή. Αυτή είναι η υπευθυνότητά σας.

Για την αύξηση της φορολογίας
Όπως ξέρει πια ο Ελληνικός λαός, ποιους πραγματικά υπηρετείτε με την αύξηση της φορολογίας στα ποτά και τα φθηνά τσιγάρα.

Για τις ανείσπρακτες οφειλές (41 δις τον Ιούλιο του 2011)
Υπάρχουν και ανείσπρακτες οφειλές, 13 δις το 2003, 35 δις το 2007. Ρωτάτε πού θα βρούμε τα λεφτά. Σας καταθέτω αυτό τον πίνακα, για να γνωρίζετε ακριβώς πόσο καλά και νοικοκυρεμένα εσείς διαχειρίζεστε την οικονομία. Είναι πίνακας του Γενικού Λογιστηρίου, που τον χρησιμοποιεί και το Ελεγκτικό.

Προετοιμάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους για χειρότερο εργασιακό μεσαίωνα.

Πηγή: Newpost.gr/ kolotoubes.blogspot.com