«Αυτή η κυβέρνηση με τον εντολοδόχο της αρχιδικαστή ξεπέρασαν κάθε όριο επεμβάσεων στην δικαιοσύνη προκειμένου διασωθούν οι κορλεόνηδες του Μαξίμου. Ευτυχώς όμως υπάρχουν έντιμοι και ανεξάρτητοι δικαστές».
Αγαπητοί αναγνώστες, ξαναδιαβάστε τη δήλωση αυτή, όταν τελειώσετε το υπόλοιπο κείμενο.
Ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ζήτησε σήμερα από τον υπουργό Δικαιοσύνης, το πόθεν έσχες του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο ανώτατος δικαστικός, που μπήκε στο στόχαστρο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, προσφάτως προήδρευε του τμήματος που έβγαλε την απόφαση για τον παράνομο διαγωνισμό του χαρτιού με το οποίο το Υπουργείο Παιδείας θα τύπωνε τα σχολικά βιβλία. 
Φθινόπωρο 2008.
Δύο εισαγγελείς απειλούν με παραίτηση γιατί ο προϊστάμενός τους αρνήθηκε να διαβιβάσει κομμάτι της δικογραφίας για το Βατοπέδι στη Βουλή και τους είπε να ολοκληρώσουν πρώτα την έρευνά τους

Η τότε αξιωματική αντιπολίτευση  -ΠΑΣΟΚ- ξεσήκωσε θύελλα εναντίον της κυβέρνησης της Ν.Δ. «Παρεμβαίνει η κυβέρνηση στη δικαιοσύνη» ήταν το κύριο επιχείρημά τους, κι ας επρόκειτο για εσω-δικαστική διαφορά. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε δημοσίως τους δύο εισαγγελείς να κάνουν ανεπηρέαστοι τη δουλειά τους και να μην παραιτηθούν. Ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης θα αντιδράσει με την ίδια ευαισθησία στην προσπάθεια εκφοβισμού ανώτατου δικαστικού; Διότι το να ζητάς το πόθεν έσχες στις μέρες μας ισοδυναμεί με σαφή κατηγορία εναντίον του.
Τώρα ξαναδιαβάστε την αρχή για να θυμηθείτε τι έλεγε πριν από τρία χρόνια ο κ.Μιχάλης Καρχιμάκης, για την υπόθεση «παρέμβασης στη δικαιοσύνη».