Οι δείκτες της ανεργίας στην χώρα μας- κυρίως στους νέους- τείνουν να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο και να σπάσουν όλα τα ρεκόρ παγκοσμίως. Στο μεταξύ η ανάλγητη κυβερνητική πολιτική δεν αφήνει κανένα περιθώριο προσδοκίας και ελπίδας για καλύτερες μέρες. Η παντελής έλλειψη σχεδίου απο το οικονομικό επιτελείο οδηγεί στην πλήρη απαξίωση της νέας γενιάς και σε μονοπάτια χωρίς επιστροφή. Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα ο... πεφωτισμένος κ. Μπεγλίτης συνεπικουρούμενος προφανώς και απο άλλα επίσης φωτισμένα μυαλά της κυβερνητικής πλειοψηφίας φαίνεται οτι σχεδιάζει να δώσει την χαριστική βολή στους νέους. Προγραμματίζει, διαβάσαμε στα «ΝΕΑ», την κατάργηση της αναβολής για μεταπτυχιακές σπουδές. Η πονηρή και ακάθαρτη σκέψη του... γίγαντα της πολιτικής Πάνου  Μπεγλίτη οδηγεί σε ένα και μόνο συμπέρασμα: Θέλουν να μειώσουν την ανεργία δια της στρατεύσεως!

Προκαλεί αποτροπιασμό η λογική αυτή του Υπουργού ο οποίος μαζί με την σοσιαλιστική του παρέα που μας έριξε στον βυθό ενός εξαμερικανισμένου πρωτογονισμού- προεκλογικά κόλλησαν όσες παραπλανητικές ετικέτες βρήκαν μπροστά τους προκειμένου να πείσουν τους Έλληνες για να τους επαναφέρουν στην εξουσία. Και τα κατάφεραν.

Η κίνηση αυτή του του Υπουργού Μπεγλίτη δεν είναι τίποτα άλλο απο ταφόπλακα στα νέα παιδιά που έχουν όνειρα θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό στην ζωή τους.

Αυτό που εισπράττουμε απο την στάση του εν λόγω Υπουργού δεν είναι άλλο απο την πληθωρική επιπολαιότητα και την παιδαριώδη προχειρότητα ενός πολιτικού που έχει οριστικά χάσει την ψυχραιμία του και είναι έρμαιο των ψευδαισθήσεων που απλόχερα παρέχει το πολιτικό σύστημα το οποίο υπηρετεί.

Εάν το Υπουργικό Συμβούλιο και ενδεχομένως και η Βουλή των Ελλήνων εγκρίνει την απόφαση αυτή τότε θα μιλάμε για την μεγαλύτερη θεατρική επιτυχία οπερέτας που γνώρισε ο τόπος τα τελευταία 150 χρόνια!

Τ.Χ


ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Πρώτα θητεία, έπειτα μεταπτυχιακό