Γράφει ο Αντώνης Ανδρικάκης

Θέλω να σας πάρω με το καλό, να μην θυμώσετε. Χίλια συγνώμη για την ενοχλητική παρουσία μου. Δεν θα σας απασχολήσω πολύ καθώς γνωρίζω τον φόρτο εργασίας που έχετε ως πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Γνωρίζω επίσης την κακή ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεστε όταν ψηφίζετε τα νομοσχέδια της κυβερνήσεως. Διαφωνείτε έντονα, διαμαρτύρεστε, σκέφτεστε τον λαό… Το νοιώθω εγώ! Έχω εν στέρνοις τη χάρη να καταλαβαίνω ποιος με νοιάζεται. Αλλά και να μην την είχα, εσείς φροντίζετε με επιμέλεια να πληροφορούμαι από τα κανάλια, τις αντιρρήσεις σας και τον τιτάνιο αγώνα που κάνετε υπέρ μου. Και όταν ψηφίζετε το κάνετε πάλι για μένα. Για να σωθώ και μέσα από τις δοκιμασίες να γίνω καλύτερος άνθρωπος .

Δεν είστε μόνο σοσιαλίστρια. Είστε και ουμανίστρια. Και ως τύπος ανήκετε στο παλιό ΠΑΣΟΚ, το σωστό, το αρσενικό, το λαϊκό, το ατόφιο, το αξύριστο με την αρβύλα και το αμπέχονο και καλημέρα ήλιε , καλημέρα και η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες….. Και βέβαια αυτά τα «πιστεύω» σας τα εκφράσατε επαρκώς μέσα από τον παροιμιώδη τσαμπουκά σας, το μπλαζέ ύφος σας και κάποια πολύ ιδιαίτερη γλώσσα του σώματος σε σχέση με την τσάντα σας. Σαν μια μόνιμη απειλή τύπου «άμα δεν γουστάρω, παίρνω την τσάντα μου και φεύγω». Τα θυμάμαι όλα με τόση διαύγεια κυρία Βάσω…..

Το σταθερό σας βήμα όταν παραδίδατε το σημείωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου, συνεντεύξεις σας αξέχαστες από τη θητεία σας σε διάφορα υπουργεία. Πάντα με αυτό το απαράμιλλο στυλ της σιγουριάς, της αυτοπεποίθησης και της ατσάλινης θέλησης. Τι σιδηρά κυρία, τι ιερή αγελάδα…του κινήματος. Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω από όσα πέρασα…

Και αναλογίζομαι την θυσία που κάνετε τώρα παραβιάζοντας τις αρχές σας, να κάνετε τώρα παρέα με αυτά τα κολεγιόπαιδα, τους γιάπηδες, τα Αμερικανάκια του γυμναστηρίου, των βορείων προαστίων. Το κάνετε για μένα. Για να με σώσετε. Γιαυτό σώσατε και τον πρωθυπουργό τον Ιούνιο, ζητώντας σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Τον σώσατε για να με σώσει. Ευχαριστώ.

Όμως ο λόγος που σας γράφω σήμερα είναι άλλος. Είπατε στο πρόεδρο της ΓΕΣΕΕ πως κουμάντο κάνει η Τρόικα. Αν το είπατε για αστείο δεν γέλασε κανείς. Αν το είπατε σοβαρά- συγνώμη κιόλας κυρία Βάσω. Αν κάνει κουμάντο η Τρόικα εσείς τι κάνετε; Γραμματειακή υποστήριξη; Σταματάω εδώ, μαντεύοντας ήδη την αυθόρμητη μα τόσο τεκμηριωμένη απάντησή σας: ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ;