του Ι.Κ. Πρετεντέρη 
Έχω την υποχρέωση να ενημερώσω τους αναγνώστες ότι ο κύκλος των αποκρατικοποιήσεων άνοιξε δυναμικά και πανηγυρικά
Πληροφορούμαι αρμοδίως ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου  εξουσιοδότησε με ειδική απόφασή του την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου να προχωρήσει στην εκποίηση ενός εταιρικού μοτοσακό 150 κυβικών στο  
ποσότων διακοσίων ευρώΈτσι - και μόλις ετΣΙ ολοκληρωθεί η πώληση του μοτοσακόη κυβέρνηση δεν θα υπολείπεται πλέον παρά 1 δισ. 599 εκατομμυρίων 999 χιλιάδων 800 ευρώ του στόχου των εσόδων απόαποκρατικοποιήσεις που έχει θέσει το Μεσοπρόθεσμο.  

Θα ρωτήσετε ίσως: μα καλά, από το μοτοσακό βρήκαν να ξεκινήσουν την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας;   
Δενείναι έτσι. Μην το σνομπάρετε και μην το υποτιμάτε.  
ΚΑτΑρχην από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν και δεν βλέπω προς το παρόν δυνατότητες για κάτι μεγαλύτερο. Ετσι και πουλήσουν ποτέ το Ελληνικό, να μου τρυπήσετε τη μύτη
Ύστερα, θα δυσκολευτεί ο Καρατζαφέρης να τους στείλει στο Γουδή για ένα μοτοσακό. Εντάξει, μπορεί να μας την έπεσαν  οι σπείρες της Μπλακ Ροκ. Αλλά δεν νομίζω ότι έχουν βάλει  στο μάτι τα μεταχειρισμένα δίτροχα
τελος, η εκποίηση του μοτοσακό δεν αναμένεται να προκαλέσει μείζονες συνδικαλιστές αντιδράσεις.  
Είναι δυνατόν, δηλαδή, να πουληθεί χωρίς ο Φωτόπουλος  να καταλάβει τα γραφεία της ΔΕΗ και χωρίς ο Μπαλασόπουλος να απειλεί ότι θα χυθεί αίμα. Για κάποιους λόγους που  αγνοώ, οι συνδικαλιστές μπορεί να έχουν οικειοποιηθεί την  ελληνική κοινωνία αλλά δεν δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον γιατα μοτοσακό.  
Με άλλα λόγια, σκεφτείτε ότι το μοτοσακό δεν είναι παρά μια αρχή. Κι ότι, όπως έλεγε κι ο σοφός, «ακόμη και το πιο μακρινό ταξίδι ξεκινάει με ένα βήμα».  

ΥΠΟ τηΝ ΠρΟϋΠΟθεΣη, βεβαίως, ότι το μοτοσακό θα πουληθεί. Διότι δεν το έχω απίθανο να προσφύγουνσ το ΣτΕ τίποτα οικολόγοι ή κάποιοι βαλτοί, απλώς για να χαλάσουν τη δουλειά.  

[Και θα ασχοληθεί κοτζάμ ΣτΕ μετο μοτοσακό; ίσως απορήσουν μερικοί. Γιατί όχι;
Το μυαλό θα τουςεμποδίσει; Εδώ  ασχολήθηκαν με τους κορμοράνους του Βοτανικού και τίναξαν  στον αέρα ένα επενδυτικό σχέδιο που σήμερα θα έδινε δουλειά σε κάποιες εκατοντάδες εργαζομένους! ]  

Οπως δεν γνωρίζω επίσης τις αντιδράσεις που μπορεί να προκληθούν μέσα στο ΠΑΣΟΚ από αγωνιστές όπως η Μαριλίζα, η Λούκα κι ο Παναγιωτακόπουλος.   

θΑ ΑΦηΣΟΥΝ να διαπραχθεί τέτοιο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού

ΔεΝ τΟ ΠΙΣτεΥΩ. Ιδίως αν αποδειχθεί ότι το μοτοσακό είχε αγοραστεί επί Ανδρέα Παπανδρέου, άρα αποτελεί μέρος μιας  σοσιαλιστικής παράδοσης.  

Μαζί με τους μπαξέδες, το χρέος και το «Τσοβόλα, δώσταόλα!».


Πηγή: Τα Νέα