Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Η Ελλάδα επτώχευσε! Παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες του κυβερνητικού επικοινωνιακού επιτελείου προκειμένου να ωραιοποιήσει την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, η διαγραφή- «κούρεμα» της τάξεως του 50% του ελληνικού χρέους προς τους μη κρατικούς δανειστές συνιστά χρεοκοπία! Υπενθυμίζουμε ότι η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε το χρέος στο 127% και μόλις χθες η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε ότι το χρέος θα είναι βιώσιμο στο 120%! Τι έπραξε λοιπόν ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του όλο αυτό το διάστημα για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο; Σ΄ αυτό το κρίσιμο ερώτημα οφείλει στον ελληνικό λαό μια απάντηση.


Κατά συνέπεια η χρεοκοπία έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί και υπήρχε τρόπος να γίνει. Όμως η πολιτική την οποία ακολούθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πασίδηλο ότι μας οδηγούσε στην χθεσινή δραματική απόφαση.


Και για την σημερινή κατάσταση δεν φέρει ευθύνη ούτε η Τρόικα, ούτε κανένας άλλος. Την αποκλειστική ευθύνη φέρει αυτή η κυβέρνηση.


Το δυστύχημα για τον έλληνα πολίτη είναι ότι τα μεγάλα κυρίως εκδοτικά συγκροτήματα διαλαλούν ότι την ευθύνη φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση. Φυσικά και έχει ευθύνες η κυβέρνηση Καραμανλή όπως άλλωστε και του κ. Σημίτη και όλες οι προηγούμενες.


Όμως όπως ήδη επισημάναμε το χρέος το οποίο παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν 127% και η κ. Μέρκελ χθες ανέφερε ότι θα είναι βιώσιμο στο 120% σε ποσοστό στο οποίο φιλοδοξεί να το φτάσει ο κ. Παπανδρέου το 2020!!!


Είναι ντροπή οι σοσιαλκρατιστές να μας κοροϊδεύουν και να συνεχίζουν τα ασύστολα ψέματα τους και μάλιστα να το πράττουν συνειδητά.


Τάκης Χατζής