Ένας ταλαντούχος και ικανός πολιτικός θα θεωρούσε προνόμιο να ασκεί πολιτική σε κρίσιμες ώρες όπως αυτές που ζούμε τις τελευταίες μέρες. Δυστυχώς όμως δεν δικαιώνουν τις σκέψεις μας τα γεγονότα. Ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε την υπέρβαση και βρήκε τον μπελά του από την «λαϊκή δεξιά». Ο Παπανδρέου ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ή περιμένει να ρυθμίσει τις εσωκομματικές του εκκρεμότητες. Και ο λαός; Τι θα κάνουμε όλοι εμείς; Που στ’ αλήθεια βρισκόμαστε αυτή την ώρα; Συμφώνησαν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί ή όχι;

Οι ευρωπαίοι εταίροι διαμήνυσαν ότι περιμένουν ως την Πέμπτη την έγγραφη δέσμευση του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού οικονομικών, του προέδρου της Τ.τ.Ε και των πολιτικών αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, κάτω από κείμενο με το οποίο θα δηλώνουν ότι συμφωνούν με τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Και η τρόικα περιμένει την κίνηση για να εκταμιεύσει τα χρήματα της 6ης δόσης.

Θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό και από τις δύο πλευρές ότι πρέπει επιτέλους να κλείσουν το θέμα, που άνοιξε με δική τους συμφωνία, είτε έτσι είτε αλλιώς. Είναι αναγκαίο να τελειώσουν την επόμενη ώρα- για να μην πούμε… χθες, όλες τις συζητήσεις και να ειπωθεί αν τελικά θα υπάρξει αυτή η περιβόητη κυβέρνηση «κοινής αποδοχής».

Σε αντίθετη περίπτωση να ανακοινώσουν ότι το εγχείρημα «ναυάγησε» και φυσικά να μας εξηγήσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους, αλλά και να επωμιστούν τις συνέπειες. Είμαστε βέβαιοι ότι τους μεγάλους πολιτικούς δεν τους γεννάνε οι κρίσιμες περιστάσεις. Αυτές τους αναδεικνύουν. Και σε αυτό ελπίζουμε τελικά!

Νewpost