Χθες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είπε στους υπουργούς του ότι δεν θέλει διαφωνίες. Φυσικά και θα τον γράψουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους- το θέμα όμως δεν είναι αυτό.
Λίγες ώρες πριν, είχε γίνει γνωστό ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε όσους επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή «φασίστες, κομμουνιστές ή μαλάκες».
Από ένα πρωθυπουργό με το προφίλ που κτίζει ο κ. Παπαδήμος, θα περίμενα να δείξει στον αντιπρόεδρό του την πόρτα της εξόδου. Όσοι επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή, ενδεχομένως σφάλουν. Δεν είναι όμως ή φασίστες ή κομμουνιστές ή μαλάκες. Και δεν είναι εικόνα αντιπροέδρου σοβαρής κυβέρνησης αυτή που εκπέμπει ο (δεν μπαίνω στον πειρασμό να τον χαρακτηρίσω) κ. Πάγκαλος.
Σήμερα ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι σωστό να κόβεται το ρεύμα σε συμπολίτες μας που αντικειμενικά δεν μπορούν να το πληρώσουν. Συμφωνώ απολύτως μαζί του. Μόνον που αυτό το λέει ένας δημοσιογράφος, ένας άνεργος, ένας που αγωνίζεται για τα δικαιώματα του πολίτη, ένας- άντε- αντιπολιτευόμενος πολιτικός. Όχι ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός, αυτό που θεωρεί λανθασμένο και κοινωνικά άδικο το αλλάζει.
Σε διαφορετική περίπτωση, απλώς… προεδρεύει.

Αντώνης Θ. Σκυλλάκος