Του Τάσου Καραμήτσου
Χιλιάδες ελληνικές οικογένειες περνούν σήμερα δραματικές γιορτές, σ’ ένα περιβάλλον κατήφειας και αβεβαιότητας. Κυρίως οι οικογένειες ενός εκατομμυρίου νέων (όχι απαραίτητα σε ηλικία) ανέργων, που πιθανόν να μην μπορούν ούτε καν να στρώσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες πολίτες λοιπόν, αισθάνονται, την ίδια στιγμή ότι εκτυλίσσεται αυτή η εθνική τραγωδία, ότι παίζεται ένα ακατανόητο όσο και γελοίο γαϊτανάκι, που τελικώς όμως μπορεί να αποδειχτεί μοιραίο για τη χώρα και τις ζωές όλων. Με απλά λόγια, η κοινή γνώμη αδυνατεί να κατανοήσει σήμερα τι κάνουν, τι θέλουν, πού το πάνε τα τρία κόμματα που κυβερνούν. 
 
Ειδικά τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Να συμφωνήσουμε στο εξής: ότι όλοι (πλην ελάχιστων, έστω του ΚΚΕ) δεχόμαστε πως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τους όρους που απορρέουν από τη νέα δανειακή σύμβαση ώστε να πάρουμε καταρχήν την πρώτη δόση των 86 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Φυσικά και να εφαρμοστεί με επιτυχία το ψαλίδισμα του χρέους κατά περίπου 50%, το λεγόμενο PSI. 
 
Πιστεύει κανείς λοιπόν ότι με αυτή την κυβέρνηση, όπου ο καθένας λέει και κάνει ό,τι θέλει σχεδόν... δυο φορές τη μέρα, θα μας δώσουν οι ξένοι 86 δισ. ευρώ σε δύο μήνες; Εδώ μας έβγαλαν το λάδι για να μας δώσουν την προηγούμενη δόση των 8 δισ. ευρώ. Αδυνατεί λοιπόν ο κοινός νους να συλλάβει πώς γίνεται εδώ και 27 μήνες κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, όλοι μαζί, να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να οδηγήσουν έναν ολόκληρο λαό στη δυστυχία και εντέλει σε μια εθνική τραγωδία που πλησιάζει όλο και περισσότερο. 
 
Χριστούγεννα κι ας τους φωτίσει ο Θεός να μας πουν επιτέλους τι θέλουν. Να μας πει ο κ. Παπανδρέου αν θέλει να φύγει ή όχι, ώστε να ξεκαθαρίσουν και εκεί στο (μοιραίο) ΠΑΣΟΚ αν στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση ή αν θέλουν εκλογές και με τι στόχο. Το ευρώ ή τη δραχμή; Να μας πει και ο κ. Σαμαράς ξεκάθαρα ότι θέλει να γίνει αμέσως αυτός πρωθυπουργός κι αν έχει σκοπό να εφαρμόσει τη δανειακή σύμβαση. 
 
Αν όχι, να μας εξηγήσει πώς θα πληρώνει τους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου από τον Μάρτιο που δεν θα υπάρχει ούτε ευρώ στο ταμείο. Εκτός αν θέλει να βάλει μπροστά (αφού το ξαναφτιάξει) το Εθνικό Νομισματοκοπείο του Χολαργού. 
Ας πει όμως την αλήθεια και ο λαός θα τον κρίνει. Μπορεί και να το εκτιμήσει στην κατάσταση που είναι. Να μας πει και ο κ. Καρατζαφέρης αν θέλει να συνεχίσει για δύο χρόνια ακόμα ως πρωθυπουργός ο Παπαδήμος, αν θέλει μια κυβέρνηση υπό τον Παπαδήμο με τη συμμετοχή των τριών αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν ή αν... σε δύο μήνες θα είναι αυτός αντιπρόεδρος με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά. Γιατί τον τελευταίο μήνα έχει πει και τις τρεις εκδοχές. 
 
Ελεος πια με όλους αυτούς τους απίθανους, έστω και την τελευταία ώρα. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα