Ο κ. Προβόπουλος, χθες, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι είχε προειδοποιήσει τον κ. Παπανδρέου και προφανώς και τον κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την δυσχερή θέση στην οποία βρισκόταν η οικονομία και είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα. Αλλά όπως, ο ακριβοπληρωμένος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ισχυρίζεται δεν εισακούστηκαν οι παραινέσεις του. 
Η δήλωση αυτή του κ. Προβόπουλου πυροδότησε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο με καθυστέρηση μερικών ωρών εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση. Ωστόσο ουδείς βγήκε-πλην του Γιάννη Πρετεντέρη- να πει ότι πριν από δυο χρόνια και φυσικά πριν αναλάβει ο κ. Παπανδρέου η χώρα δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα δανεισμού. Μάλιστα υπονοήθηκε ότι οι Ευρωπαίοι είχαν και αυτοί με την σειρά τους προειδοποιήσει για το πρόβλημα όταν ακόμα πρωθυπουργός ήταν ο κ. Καραμανλής. Και είναι σωστή η παρατήρηση. 

Ο πρώην Πρωθυπουργός ήξερε με κάθε λεπτομέρεια την κατάσταση της οικονομίας όπως άλλωστε και ο κ. Παπανδρέου. Στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Καραμανλής είχε ξεκάθαρα μιλήσει για την διεθνή κρίση η οποία είχε ήδη χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδας. Είχε τονίσει επίσης ότι ήταν αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην υπάρξει μελλοντικά πρόβλημα.

Μάλιστα είχε μεταξύ άλλων προτείνει το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων ενώ παράλληλα είχε υποστηρίξει ότι για τρία χρόνια δεν θα γινόταν καμία πρόσληψη στο δημόσιο. Αντιθέτως ο κ. Παπανδρέου είχε ισχυριστεί ότι η αναφορά του κ. Καραμανλή στην διεθνή κρίση ήταν πρόσχημα προκειμένου να πάρει σκληρά μέτρα ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι αυτός θα είναι που θα αναδιανείμει τον εθνικό πλούτο! 

Το αποτέλεσμα γνωστό. Ο κ. Καραμανλής έφυγε υβριζόμενος, λοιδορούμενος και με εξόχως ταπεινωτικό τρόπο. 

Ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία με τις γνωστές παρενέργειες για την ελληνική κοινωνία και παραιτήθηκε ως ανίκανος να κυβερνήσει. Και όλα αυτά συνέβησαν με την προτροπή των δικών Υπουργών οι οποίοι μάλιστα δημοσίως συνωστίζονται για να δηλώσουν πόσα λάθη έγιναν από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αλλά και ότι εν τέλει αυτοί έχουν την ευθύνη που τα πράγματα έφτασαν εδώ. Θράσος!

Το ζήτημα είναι ότι κάποιοι δημοσιογράφοι με το πρόσχημα της δήθεν αντικειμενικότητας βάζουν και την πενταετία Καραμανλή στο… κόλπο ώστε να δείξουν οτι δεν χαρίζονται σε κανένα. Δεν είναι όμως έτσι. Για φανταστείτε να έβγαιναν οι Παυλόπουλος, Παπαθανασίου, Σιούφας, Ρουσόπουλος και άλλοι υπουργοί του Καραμανλή και να έλεγαν και αυτοί τα ίδια. Κόλαση! 
Η αλήθεια είναι ότι όλες οι Κυβερνήσεις έχουν την δική τους ευθύνη για την κατάσταση. Αλλά αυτός που μας οδήγησε στο ΔΝΤ και στην εξαθλίωση δεν είναι ούτε ο Σημίτης ούτε ο Καραμανλής. Ο Παπανδρέου είναι. 


Π.Ρ