Υπουργός του Σαρκοζί χαρακτήρισε τον Ολάντ «Γάλλο Παπανδρέου»!


Μεγάλο… σουξέ φαίνεται πως έχουν οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει κατά καιρούς ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο εξωτερικό! Έτσι, ο Γάλλος υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ζαν Λεονετί, αναφερόμενος στα όσα είπε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, περί επαναδιαπραγμάτευσης της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τους προϋπολογισμούς, τον χαρακτήρισε «Γάλλο Παπανδρέου»!

«Υπάρχει ένας Ευρωπαίος ηγέτης ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση μία ευρωπαϊκή συνθήκη και αυτός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο Γάλλος Παπανδρέου. Και όλοι γνωρίζουμε καλώς ποιο τέλος είχε εκείνος», υπογράμμισε ο Λεονετί σε συνέντευξή του στον ιστότοπο jdd.fr

Ο υπουργός του Σαρκοζί φυσικά αναφέρεται στο δημοψήφισμα που είχε προκηρύξει ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις 26 Οκτωβρίου, κίνηση η οποία σήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

Να θυμίσουμε ότι η πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού επικρίθηκε έντονα και από την Άνγκελα Μέρκελ και το Νικολά Σαρκοζί, και είχε ανοίξει το δρόμο για το σχηματισμό της κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Π.Β

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο