Δεν αλλάζει η πολιτική με τις πινακίδες κύριε Καράογλου


Δεν μπορώ να καταλάβω. Ο κ. Καράογλου θεωρεί ότι με την αλλαγή της πινακίδας στο επανασυσταθέν υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης αλλάζει και η πολιτική; Πώς δηλαδή και με ποιον τρόπο θα γίνει εργαλείο ανάπτυξης το υπουργείο αυτό; Τα λεφτά που θα τα βρει; Αυτό που θα ήταν χρήσιμο να μας πει ο κ. Καράογλου είναι ποιος θα είναι ο προϋπολογισμός του εν λόγω υπουργείου. Ποιες θα είναι οι βασικές του αρμοδιότητες αλλά και ποια πολιτική θα επιλέξει και θα ασκήσει- εάν μπορεί φυσικά- έναντι του Τουρκικού Προξενείου της Θράκης.

Αλλά και τι θα κάνει με την περίπτωση των Πομάκων. Για την θρησκευτική μειονότητα δεν κάνουμε λόγο γιατί το υπουργείο και ο κ. Καράογλου μόνο θεατές μπορούν να είναι σε αυτό το έργο… Λάθος;
 
Και για να μην αδικήσω τον νέο υπουργό παραθέτω το σχετικό ρεπορτάζ και την δήλωση του: Σήμερα συνεργείο αντικατέστησε από την πρόσοψη του υπουργείου την πινακίδα «Γενική Γραμματεία Μακεδονίας- Θράκης» με νέα στην οποία αναγράφεται «Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης».

«Η καθαίρεση της παλιάς πινακίδας και η ανάρτηση της νέας στέλνει ισχυρά μηνύματα», τόνισε, «πρώτον ότι η Μακεδονία ήταν και είναι ελληνική. Δεύτερον, ότι στη Β. Ελλάδα υπάρχει ένα εργαλείο για την ανάπτυξη στην περιοχή».


ΑρΠα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο