Τελικά είναι και ανεύθυνος και ανόητος, ίσως και... μακάκας!


Χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ, μίλησε για κάποιους για «ξένους υπονομευτές», διερωτώμενος εάν πρόκειται για «ανεύθυνους ή ανόητους». Εννοούσε (προφανώς) αυτόν το απίθανο Φίλιπ Ρέσλερ, αντικαγκελάριο της Γερμανίας. Αργότερα χθες, η αντιπολίτευση στη Γερμανία, το SPD οι Πράσινοι, ζήτησαν από την Άνγκελα Μέρκελ να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση λόγω ακριβώς των δηλώσεών του για την Ελλάδα.

Ωστόσο ο Φίλιπ Ρέσλερ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, επιμένει στις απόψεις του: «Λέγαμε πάντα ότι δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή. Οι συνέπειες ήταν πάντα ξεκάθαρες. Ως εκ τούτου οι δηλώσεις μου δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν».

Όλα αυτά όταν ο ευρωπαϊκός νότος φλέγεται, η Ισπανία δανείζεται με επιτόκια πάνω από 7,7% και η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας εκτιμά ότι ενδεχόμενη φυγή της Ελλάδας από το ευρώ, θα σημάνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθίσταται σαφές ότι ο Αντώνης Σαμαράς, χρησιμοποιώντας το διαζευκτικό «ή», έκανε λάθος.

Ο Ρέσλερ είναι και ανεύθυνος και ανόητος- σε βαθμό που μπορείς να τον χαρακτηρίσεις μαλάκα.

ΑΣΚ

ΥΓ: Οι προαναφερόμενοι χαρακτηρισμοί, είναι οι πλέον επιεικείς που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς. Σε άλλη περίπτωση, θα πρέπει να ερευνηθεί αν οι δηλώσεις γίνονται με σκοπό το ίδιο όφελος- πολιτικό εννοώ μην τυχόν και πάει το μυαλό σας σε CDS και άλλα τέτοια, που στη Γερμανία… δεν συμβαίνουν.


Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο