Οργή Βεστερβέλε για τους «Ναζί Γερμανούς» που ακούγεται στην Ελλάδα

Οργή Βεστερβέλε για τους «Ναζί Γερμανούς» που ακούγεται στην Ελλάδα

Οργή αισθάνεται ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε όταν στην Ελλάδα γερμανοί πολιτικοί υβρίζονται ως ναζιστές.

«Οργίζομαι, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών», απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, ερωτηθείς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.

Ο κ. Βεστερβέλε αναφέρθηκε εκτενώς και στο ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, προβλέποντας ότι στα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση για ένταξη.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι πρέπει να ανοίξουν τα κεφάλαια που αφορούν ζητήματα κράτους δικαίου και θεμελιώδη δικαιώματα.

«Επιμένω ότι αυτά πρέπει να ανοίξουν, διότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για διάλογο επ' αυτών», τόνισε και, ερωτώμενος τι πηγαίνει στραβά σε αυτήν τη διαδικασία δήλωσε:

«Δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα και η Κύπρος, έχουν θέσει βέτο στο άνοιγμα αυτών των κεφαλαίων. Σήμερα κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Αλλά όλοι θα έπρεπε να είναι δίκαιοι και να λειτουργούν με σεβασμό. Ειδικά σε διαπραγματεύσεις με ανοιχτό αποτέλεσμα, η αξιοπιστία και η δικαιοσύνη είναι υψίστης σημασίας».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο