Στην Αθήνα το ντιμπέιτ των υποψήφιων προέδρων της Κομισιόν

Στην Αθήνα το ντιμπέιτ των υποψήφιων προέδρων της Κομισιόν

Ελληνικό χρώμα αναμένεται να έχει η κούρσα για την θέση του διαδόχου του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Έτσι, πέρα από την ήδη γνωστή υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα η οποία αναμένεται να επισημοποιηθεί το Δεκέμβριο στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως φαίνεται το ντιμπέιτ των υποψηφίων πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στην Αθήνα.

Αυτό δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός,  με την μονομαχία των υποψηφίων να πραγματοποιείται στα πλαίσια της Διάσκεψης Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων στις 7 και 8 Μαρτίου 2014 που θα διοργανωθεί στην Αθήνα στις 7 και 8 Μαρτίου του 2014.

Μέχρι τότε αναμένεται να έχουν επισημοποιηθεί και οι υποψηφιότητες. Υπενθυμίζεται ότι το χρίσμα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Από πλευράς των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ακούγεται το όνομα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτζ, ενώ για τη Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών «παίζει» ο έντονα  ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και νυν Ευρωβουλευτής Γκι Φερχόφσταντ.

Σημειώνεται ότι και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν έλαβε οριστικές αποφάσεις.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο