Κυρία Λαγκάρντ, τα mea culpa δεν τρώγονται

Κυρία Λαγκάρντ, τα mea culpa δεν τρώγονται

Για ακόμη μία φορά το ΔΝΤ παραδέχθηκε το λάθος του για την Ελλάδα, δια στόματος Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι πολλαπλασιαστές ήταν λάθος, είπε η γενική διευθύντρια του Ταμείου και μάλιστα όπως επεσήμανε ήταν «ζήτημα τιμής» να αναγνωριστεί το λάθος.

Είναι προφανές πως η Λαγκάρντ κοιτάει περισσότερο την υπόληψη του θεσμού για τον οποίο εργάζεται, για αυτό προχωράει και σε αυτή την παραδοχή. Γιατί κατά τα άλλα, η ζημιά έγινε και τη βιώνουμε όλοι μας.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ ωστόσο, πάλι απέφυγε να μπει στην ουσία του θέματος, καθώς είπε ότι ήταν λανθασμένος ο συντελεστής, και εάν είχε διαπιστωθεί νωρίτερα, το ΔΝΤ δεν θα άλλαζε τις προτάσεις του ως προς τη συνταγή, αλλά ως προς το χρόνο εφαρμογής της.

Γιατί η λιτότητα  είναι λιτότητα, όπως και να εφαρμοστεί. Και αυτό το βίωσαν στο πετσί τους οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων οι οποίοι υπομένουν τις πολιτικές – αποτέλεσμα των συστάσεων των τεχνοκρατών, για τους οποίους περισσότερη σημασία έχουν οι αριθμοί.

Κυρία Λαγκάρντ, τα mea culpa δεν τρώγονται. Όσες παραδοχές και να κάνετε, στο βαθμό που η πολιτική που επιβάλει το Ταμείο σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και την ΕΚΤ (παρά τα κατά καιρούς καυγαδάκια), παραμένει η ίδια, τα λόγια χάνουν κάθε αξία.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο