Κανέλλη, Κεφαλογιάννη, Αβραμόπουλος οι πρώτοι της Α’ Αθήνας

Κανέλλη, Κεφαλογιάννη, Αβραμόπουλος οι πρώτοι της Α’ Αθήνας
Κρατάει τα σκήπτρα στην A'Αθήνας η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη η οποία λαμβάνει 46,9% θετικές ψήφους με την Όλγα Κεφαλογιάννη να ακολουθεί με 44,2% και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο με 44%. 
 
Την πεντάδα συμπληρώνει ο Νικήτας Κακλαμάνης με 39,6% και η Φωτεινή Πιπιλή με 39,2%. 
 
 
Στους ψηφοφόρους τη ΝΔ -όσοι δηλαδή δήλωσαν ότι το 2012 ψήφισαν ΝΔ- πρώτος σε προτιμήσεις έρχεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 77,3% και ακολουθούν η Όλγα Κεφαλογιάννη με 66,5%, η Φωτεινή Πιπιλή με 63,8%, ο Νικήτας Κακλαμάνης με 57,7% και ο Προκόπης Παυλόπουλος με 54,1%. 
 
Οι ψηφοφόροι τη ΝΔ βαθμολογούν θετικά και βουλευτές άλλων κομμάτων μεταξύ αυτών τον Κώστα Σκανδαλίδη με 32,1%, την Έλενα Κουντουρά με 30,7% και τον Νίκος Βoύτση με 19,5%. 
 
 
Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν πρώτη σε θετικές ψήφους τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με 65,6% ωστόσο η πεντάδα είναι πολυκομματική. Έτσι δεύτερη έρχεται η Λιάνα Κανέλλη με 62,6% και ακολουθούν ο Νίκος Βούτσης με 41,3%, ο Γιάννης Πανούσης με 30,3% και ο Νικήτας Κακλαμάνης με 27,3%. 
 
Εντυπωσιακό επίσης είναι πως στην δεκαπεντάδα φιγουράρουν μόνο 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι ανήκουν σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ, ενδεικτικό ίσως της πολυκομματικής προέλευσης της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. 
 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο