Ο Γκάουκ και ο ταραμάς

Ο Γκάουκ και ο ταραμάς

Σαρακοστιανό ήταν το τραπέζι που στήθηκε προς τιμήν του γερμανού προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, το πρώτο πιάτο που ήρθε και ενθουσίασε τον Γερμανό ήταν... ταραμοσαλάτα λευκή. Ο κ. Γκάουκ μάλιστα ρώτησε πώς παρασκευάζεται. Αλλά το ίδιο ενθουσιασμένος φάνηκε να είναι όταν ήρθε και το δεύτερο πιάτο, που δεν ήταν άλλο από... μελιτζανοσαλάτα. 

Οταν ήρθε το τρίτο πιάτο, ένα καλοψημένο στα κάρβουνα χταποδάκι, ενθουσιάστηκαν όλοι και κυρίως ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της ελληνογερμανικής φιλίας κ. Χρ. Κέλλας, ενθυμούμενος προφανώς ότι ο κ. Φούχτελ όταν βρίσκεται στην Ελλάδα τρώει σχεδόν μόνον χταποδάκι. Ως κύριο πιάτο σερβιρίστηκε λαβράκι ψητό συνοδευόμενο από χωριάτικη σαλάτα (με μπόλικο κρεμμύδι) και λευκό κρασί.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο