Ο Σαμαράς και η κατσαρόλα με το... ιμάμ!

Ο Σαμαράς και η κατσαρόλα με το... ιμάμ!

Καλοκαίρι του 1985 και ο Αντώνης Σαμαράς, τότε βουλευτής της ΝΔ, βρίσκεται στην παραλία Ρωμανού στη Μεσσηνία για μπάνιο.

Όπως διαβάζουμε στην Βηματοδότη, εκείνη την ημέρα ο κ. Σαμαράς ήταν παρέα με έναν συνεργάτη του, όταν είδε στον ορίζοντα μια σιλουέτα, μια... «κουκκίδα», όπως τη χαρακτήρισε, να κινείται προς το μέρος του: «Τον βλέπεις αυτόν; Είναι ψηφοφόρος μου» λέει στον συνεργάτη του, ο οποίος τού είπε με εύλογη απορία: «Μα πώς ξέρεις ότι είναι ψηφοφόρος σου, τη στιγμή που ούτε καν διακρίνεται; Θέλεις κιάλια για να δεις ποιος είναι». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τότε ο κ. Σαμαράς χαμογελώντας του είπε «περίμενε και θα δεις».Όσο η «κουκίδα» πλησίαζε τόσο ξεκαθάριζε η εικόνα. Ήταν ένας 12χρονος με μια κατσαρόλα στα χέρια.

Ο πιτσιρικάς φτάνοντας μπροστά στον Πρωθυπουργό του δίνει την κατσαρόλα λέγοντας του: «Εχει μέσα μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί, τις έφτιαξε η μάνα μου και μου είπε ότι τις έφτιαξε για σένα, τον βουλευτή της περιοχής μας».

Τότε ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Πάρε την κατσαρόλα και πήγαινέ τη γρήγορα στη μάνα σου, δεν θέλω, δεν πιστεύω αυτό που γίνεται». 

Ο πιτσιρίκος όμως άφησε την κατσαρόλα στα πόδια του κ. Σαμαρά και απομακρύνθηκε τρέχοντας και φωνάζοντας: «Είναι για σένα, για σένααα».

΄Εκπληκτος ο συνεργάτης του ρώτησε τον κ. Σαμαρά πως κατάλαβε ότι ήταν ψηφοφόρος του. Ο νυν πρωθυπουργός τότε τού έδειξε το σπίτι από το οποίο βγήκε ο μικρός. «Εκεί μένει η οικογένεια του (λέει ένα όνομα) που με ψηφίζει. Ο μικρός βγήκε από αυτό το σπίτι, συνεπώς είναι ψηφοφόροι μου». 

Κόκαλο έμεινε ο συνομιλητής του. Μεγαλύτερη όμως η έκπληξή του όταν έμαθε ότι ο κ. Σαμαράς τότε γνώριζε όλους τους κατοίκους με τα μικρά τους ονόματα και από τα 465 χωριά της Μεσσηνίας!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο