Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα για την θρησκεία στη Βουλή (φωτό)

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα για την θρησκεία στη Βουλή (φωτό)

Ένα βιβλίο είχε μαζί του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή, εγκαινιάζοντας την «Ώρα του πρωθυπουργού».

Πρόκειται για ένα βιβλίο για την θρησκεία και αιώνια αναπάντητα ερωτήματα σχετικά, ενώ ο συγγραφέας, Σωτήρης Οικονόμου, πραγματεύεται την σχέση της πολιτικής εξουσίας με τη θρησκεία.

Η συντροφιά του πρωθυπουργού στον ελεύθερό του χρόνο φαίνεται ότι είναι ο «Θρησκευτικός Λόγος: Το χαλινάρι της ελευθεροφροσύνης» από τις εκδόσεις Δίον.

Η περίληψη του βιβλίου

«Υπάρχει στον άνθρωπο έμφυτο θρησκευτικό συναίσθημα ή όχι; Πότε και με βάση ποιά στοιχεία δημιουργήθηκε η θρησκεία; Ποιοί ήταν οι πρώτοι θεοί; Ποιά είναι η σχέση μεταξύ πιστών και θρησκείας; Γιατί η θρησκεία στηρίζεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική; Γιατί το ιερατείο εξαπατά τους πιστούς; Ποιούς εξυπηρετεί η άμορφη μάζα του άβουλου ποιμνίου;

Τι σχέση έχει η πολιτική εξουσία με τη θρησκεία; Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ πολιτικού και θρησκευτικού λόγου; Η θρησκευτική με την πολιτική εξουσία αποτελούν έννοιες αλληλένδετες, όπου η μία βοηθά την άλλη, ώστε να ελέγχει πιο αποτελεσματικά τα μέλη της κοινωνίας που εξουσιάζει. Ακόμα κι αν η πολιτική εξουσία είναι τυραννική, η θρησκευτική έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα να τη θεωρεί από τον Θεό ευλογημένη. Αρκεί μόνο να μην θίγονται τα συμφέροντά της».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο