Τα τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα που βλέπει ο Dixon

Τα τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα που βλέπει ο Dixon

Τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα μετά τη χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, βλέπει ο αρθρογράφος Hugo Dixon

Ο αρθρογράφος του Reuters περιγράφει στο Twitter τα σενάρια που ο ίδιος προκρίνει για το μέλλον της Ελλάδας, ένα καλό, ένα μέτριο, ένα κακό και ένα καταστροφικό.

Συγκεκριμένα, στο καλό σενάριο σύμφωνα με τον Dixon, ο Αλέξης Τσίπρας ​συμφωνεί με τους δανειστές, όμως δεν κατορθώνει να πείσει τους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ και προχωράει σε πρόωρες εκλογές.

Στο «αδύναμο» σενάριο ο κ. Τσίπρας συμφωνεί με τους πιστωτές, κατορθώνει να κρατήσει τους σκληροπυρηνικούς μαζί του, όμως αποτυγχάνει να εφαρμόσει σωστά τα μέτρα και η κρίση επιστρέφει.

Στο κακό ο έλληνας Πρωθυπουργός δεν κατορθώνει να πετύχει συμφωνία, επιβάλλεται περιορισμός κίνησης κεφαλαίων από τους δανειστές και παραδίδει την εξουσία σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Τέλος, στο καταστροφικό σενάριο ο κ. Τσίπρας δεν επιτυγχάνει συμφωνία, η χώρα χρεοκοπεί, διατηρεί την εξουσία και συνεχίζει τη σύγκρουση με τους δανειστές.

 

Α.Κ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο