Ο Βενιζέλος και η νέα αρχή του

Ο Βενιζέλος και η νέα αρχή του

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Αν το καλοκαίρι κυλήσει σχετικά ήρεμα, δηλαδή αν υπάρξει συμφωνία και αν η χώρα χρηματοδοτηθεί ομαλά τότε ο Σεπτέμβριος ή γενικά το Φθινόπωρο του 2015 θα είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα όλων των εποχών.

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει πρόεδρο, η ΔΗΜΑΡ έχει εκλέξει ήδη και όμως μεγαλύτερη συζήτηση γίνεται για την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου που αποχαιρέτησε τους φίλους του στο ΠΑΣΟΚ. Αν το τέλος είναι σημείο εκκίνησης για μια καινούργια αρχή ο κύριος Βενιζέλος μπορεί να αισθάνεται σίγουρος πως το τέλος του ήταν θριαμβευτικό.

Η ομιλία του στη Βουλή ήταν η καλύτερη που έχει κάνει όπως έλεγαν πολλοί, ο ίδιος καταχειροκροτήθηκε και φαίνεται πως η αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ του έκανε καλό. Ο κύριος Βενιζέλος περιμένει να παραδώσει το κόμμα στον επόμενο αρχηγό δηλαδή είτε στον κύριο Λοβέρδο, είτε στην κυρία Γεννηματά, είτε στον κύριο Κωνσταντινόπουλο.

Από εκείνη την ημέρα αρχίζει ο δρόμος προς στην επιστροφή. Το βασικό πρόβλημα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι πως πρέπει να βρει τρόπο να ξαναμιλήσει στην κοινωνία, γιατί είναι ένα πρόσωπο που δεν είναι αγαπητό στην κοινωνία και τούτο καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο