Ο διάλογος στο twitter Τσίπρα-Νταβούτογλου και τα «σβησμένα» tweets που προκάλεσαν αντιδράσεις

Ο διάλογος στο twitter Τσίπρα-Νταβούτογλου και τα «σβησμένα» tweets που προκάλεσαν αντιδράσεις

Αντιδράσεις και σχόλια προκάλεσαν τα tweets του Αλέξη Τσίπρα για τους τούρκους πιλότους με αποδέκτη τον τούρκο ομολογό του με τη Guardian να αναφέρει πως ο έλληνας πρωθυπουργός μάλιστα κατέβασε από τον αγγλικό λογαριασμό του τα επίμαχα tweets

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ασυνήθιστη κίνηση να χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά δίκτυα για να ασκήσει κριτική στον Αχμέτ Νταβούτογλου για τις ενέργειες της αεροπορίας της Τουρκίας, πριν σβήσει τα tweets του», ενώ επισημαίνει πως ο Τσίπρας δεν διευκρίνισε εάν τα όσα μετέφερε στο Twitter του ειπώθηκαν μέσα στην Σύνοδο ή εάν γράφτηκαν ειδικά για τα social media. Επίσης τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά έσβησε τα tweets αλλά μόνο από τον αγγλικό λογαριασμό του. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: H  ανάρτηση στα αγγλικά μπορεί να δημιουργούσε μία ένταση και θεώρησαν ότι δεν υπάρχει λόγος να χαλάσει το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά τη χθεσινή σύνοδο Κορυφής μεταξύ των δύο χωρών. Κατά τα άλλα, υποστηρίζουν ότι ισχύουν στο ακέραιο όσα έχουν ήδη ειπωθεί.

Για εξευτελισμό έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης: 

 

Τσάμπα μάγκα τον χαρακτήρισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Για το θέμα τουίταρε και ο Γιωργος Κουμουτσάκος: 

 

Η απάντηση Νταβούτογλου στον Τσίπρα μέσω twitter

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε μέσω twitter, ο τούρκος ομολογός του Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφορικά με την ανάρτησή του για τους τούρκους πιλότους. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε γράψει:

 

Στο σχόλιο αυτό ο τούρκος πρωθυπουργός απάντησε: 

 «Τα σχόλια για τους πιλότους από τον Αλέξη Τσίπρα δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο αργότερα έγραψε:

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο