Το παρασκήνιο της παραίτησης του Παναγιώτη Σγουρίδη

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Παναγιώτη Σγουρίδη

Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις που ακολούθησαν τη δήλωση του Παναγιώτη Σγουρίδη για τους αγρότες και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς δεν μεσολάβησαν παρά μόλις λίγες ώρες και ο υφυπουργός Υποδομών έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Με το που έκανε τις επίμαχες δηλώσεις ο κ. Σγουρίδης και ενημερώθηκε το Μέγαρο Μαξίμου, σήμανε συναγερμός. Σύμφωνα με πληροφορίες η διαχείριση της κρίσης έπεσε στα χέρια της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιου για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ.

Σε μία φάση που ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες και δίνει μάχη για το προσφυγικό και από την άλλη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αγωνίζεται ώστε να τα hot spots να είναι έτοιμα στην ώρα τους, η δήλωση του κ. Σγουρίδη προκάλεσε έντονο προβληματισμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε πρώτη φάση ζητήθηκε αναδίπλωση από τον υφυπουργό, πράγμα που ο ίδιος έκανε με τη συμπληρωματική του δήλωση. Ωστόσο, προφανώς στην κυβέρνηση δεν έμειναν ικανοποιημένοι, βλέποντας και την έκταση που άρχισε να λαμβάνει το ζήτημα. Προφανώς, πριν ληφθεί η απόφαση για να κληθεί ο κ. Σγουρίδης στο Μαξίμου, υπήρξε συνεννόηση και επικοινωνία τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Στις 20:00 το απόγευμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τέρενς Κουίκ βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε η κ. Γεροβασίλη. Στις 8:30, εκλήθη ο κ. Σγουρίδης και αποχώρησε από τη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε πολύ βαρύ κλίμα,  λίγα λεπτά αργότερα, αμίλητος και εμφανώς προβληματισμένος. Στις 21:40 εκδόθηκε η ανακοίνωση της παραίτησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες εάν και ο κ. Σγουρίδης θεωρείται πως χαίρει της εκτίμησης του Πάνου Καμμένου, η δήλωσή του εκ των πραγμάτων θεωρήθηκε πολύ βαριά για τον πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για την αποδοχή ή όχι της παραίτησης του υφυπουργού βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει όταν επιστρέψει από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις που γίνονται είναι ότι δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του ο κ. Σγουρίδης καθώς, πέραν της βαρύτητας της δήλωσης, το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να στείλει μήνυμα σε υπουργούς και βουλευτές να είναι προσεκτικότεροι στις τοποθετήσεις τους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο