Ποιος ή ποια είναι ο Μπανέτζι του ΔΝΤ στον οποίο αναφέρθηκε ο Παπανδρέου

Ποιος ή ποια είναι ο Μπανέτζι του ΔΝΤ στον οποίο αναφέρθηκε ο Παπανδρέου

Στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ και τη Σία Κοσιώνη ο Γιώργος Παπανδρέου αποκάλυψε πως το ΔΝΤ βρίσκονταν στη χώρα μας από το 2005, με υπεύθυνο όπως είπε έναν κύριος Μπάνετζι τον οποίο συνάντησε στην Αμερική.

«Και θέλω να σας πω και κάτι που ίσως δεν το γνωρίζει ο ελληνικός λαός το ΔΝΤ είχε έρθει στην Ελλάδα το 2005. Εγώ το έμαθα αργότερα αυτό όταν γυρίζοντας ανά τον κόσμο στις ομιλίες σε ένα πανεπιστήμιο της Αμερικής, συντονιστής ήταν ένας κύριος Μπάνετζι, ο οποίος ήταν τότε υπεύθυνος για την Ελλάδα στο ΔΝΤ. Ο οποίος μου λέει εγώ πήγα στην Ελλάδα το 2005, τους πρότεινα, τους είπα ότι θα ξεφύγουν τα δημοσιονομικά σας, τους πρότειναν να αλλάξουν το δημοσιονομικό πλαίσιο, όχι σε θέματα συντελεστών, αλλά να λειτουργήσει πολύ καλύτερα το όλο σύστημα, ΣΔΟΕ, φορολογική δικαιοσύνη κλπ. Και μου έκανε το παράπονο, καταθέσαμε και ζητήσαμε εμείς προτάσεις για την βελτίωση του φορολογικού συστήματος και αυτά πήγανε στον κάλαθο των αχρήστων. Άρα λοιπόν το ΔΝΤ υπήρχε και συμβούλευε την Ελλάδα και την ΕΕ εδώ και πολύ καιρό».

Ψάξαμε ποιος ή ποια είναι το πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Πράγματι , στο ΔΝΤ υπάρχει η Ανγκάνα Μπανερτζι η οποία όντως έχει συμμετάσχει σε δυο εκθέσεις για την ελληνική οικονομία ως μέλος του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ. 

Στις παρατηρήσεις αυτών των εκθέσεων ανάμεσα σε όλα τα άλλα υπάρχουν αναφορές στο συνταξιοδοτικό με τα πολλά ταμεία που υπάρχουν, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εξαιτίας του πολύπλοκου φορολογικού συστήματος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο