Τα μηνύματα Παπαδημούλη στις Βρυξέλλες για ΕΛΣΤΑΤ

Τα μηνύματα Παπαδημούλη στις Βρυξέλλες για ΕΛΣΤΑΤ

Και για το παρόν και για το παρελθόν του θέματος με την ΕΛΣΤΑΤ μίλησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, στέλνοντας μηνύματα που φθάνουν ως τις... Βρυξέλλες. 

Και πρώτα για το παρόν: «Δεν αμφισβητούμε τα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίχθηκε η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα και ψηφίστηκε από 221 βουλευτές πέρσι τον Ιούλιο», διαβεβαίωσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας, «είμαστε προσηλωμένοι στην υλοποίησή της (συμφωνίας) και εγγυόμαστε την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και την άριστη συνεργασία ΕΛΣΤΑΤ-Eurostat», θέση που δεν μπορεί παρά να ικανοποιεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συνέστησε δε, «να σταματήσει η δημόσια πολεμική, να αφήσουμε το Συμβούλιο των Εφετών να αξιολογήσει την ουσία της υπόθεσης». 

Μίλησε όμως και για το παρελθόν: αφού κατηγόρησε τόσο τις κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και εκείνες όμως του ΠΑΣΟΚ, ότι επί ημερών τους ...μαγειρεύονταν τα στατιστικά στοιχεία, κατέληξε με μια φράση που χρήζει επισήμανσης μάλλον: «Η θεωρία ότι μπήκαμε στο Μνημόνιο επειδή κάτι "μαγειρεύτηκε" στην ΕΛΣΤΑΤ εκείνη την περίοδο δεν "αντέχει" στον κριτικό έλεγχο και απέχει της αλήθειας», υποστήριξε το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ν. ΠΑΠ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο