Η ΤτΕ, ο Πρετεντέρης και τα μαρμαρένια αλώνια…

Η ΤτΕ, ο Πρετεντέρης και τα μαρμαρένια αλώνια…

Σε υψηλούς τόνους- όπως και αναμενόταν άλλωστε διεξήχθη- η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή. Από μόνη της εξάλλου η κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, ήταν αρκετή για να…ξυπνήσει θύμησες και να προκαλέσει πολλές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Σε μια από αυτές, ο κ. Στουρνάρας βρέθηκε να δίνει «μάχη» με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο για τις συναντήσεις που κάνει στην ΤτΕ.

Όταν δε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έθιξε το ζήτημα της συνάντηση στα τέλη του Σεπτέμβρη με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, ο κ. Στουρνάρας δεν άντεξε και ξέσπασε, ανοίγοντας έναν κύκλο άγριας αντιπαράθεσης.

«όποιον θέλω θα καλώ στη τράπεζα. Μα να ρωτάει ποιους καλώ στην ΤτΕ», εξερράγη ο κ. Στουρνάρας, όταν κατηγορήθηκε ότι συνάντησε στα τέλη του Σεπτέμβρη τον κ. Πρετεντέρη.

«Ναι, ναι, ναι θα σε ρωτάω! Μα δεν ντρέπεται», αντίτεινε ο βουλευτής για να λάβει απάντηση:  «είστε εκτός θέματος. Σας ξέρω καλά ποιος είστε κρινόμαστε όλοι».

«Εσύ πάντα διορισμένος ήσουν ένα παιδί του σωλήνα», επανήλθε ο βουλευτής.

Μέσα σ’ αυτό το κατ’ άλλα ευχάριστο και συναινετικό κλίμα, προσπαθούσε μάταια να ρίξει τους τόνους ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Φάμελος.

«Αυτά είναι γελοιότητα», επανέλαβε ο Διοικητής με τον βουλευτή να μη χάνει χρόνο: «απαγορεύεται η πολιτική δράση όχι μόνο στο παρόν αλλά και παρελθόν τραπεζικών στελεχών».

«Ντροπή!», είπε ο κ. Στουρνάρας σημειώνοντας: «αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει (…) δεν ανέχομαι ύβρεις και συκοφαντίες, για τη γυναίκα μου ή ποιον θα συναντώ. Αυτά δεν περιποιούν τιμή για τη Βουλή».

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει- κατά τον ίδιο- τα πράγματα, ο κ. Στουρνάρας προειδοποίησε: «την επόμενη φορά που θα προσβληθώ θα σταματήσω να είμαι του σαλονιού και θα γίνω του αλωνιού».

«Μαρμαρένια αλώνια», απάντησε με νόημα ο κ. Νικολόπουλος, αφήνοντας σε όλους την αίσθηση πως οι δυο τους θα είχαν και άλλα να πουν…

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο